Kingston A2000 1TB - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Kingston A2000 1TB

Kingston A2000 1TB

Povoljni gigabajti

Terabajtni NVMe SSD-ovi svojim performansama i dostupnim kapacitetom predstavljaju idealno rješenje za moderna računala. Kingstonov A2000 ističe se jako dobrim omjerom cijene i performansi i super povoljnom cijenom po gigabajtu dostupnog prostora

Smatramo da su trenutno terabajtni NVMe SSD-ovi odličan izbor ako želite iznimno brz sustav prilično velikog kapaciteta za pohranu. Ovakav kapacitet omogućuje vam instalaciju OS-a i velike većine najčešće korištenih aplikacija i igara na glavni disk računala. Poslije uvijek lako možete dodati još neki disk za arhiviranje, backup ili slično.

 

Kingston A2000 1 TB 1

Po našem mišljenju, terabajtni Kingstonov A2000 idealno je budget rješenje za ovakvu namjenu. Cijena mu se trenutno kreće negdje između 900 i 1000 kn, što je sasvim pristojno za ovakav moderan terabajtni NVMe SSD. Možemo reći da je čak nešto i isplativiji od 512 GB verzije, s obzirom na dvostruko veći kapacitet i ponešto bolje performanse.

Hardverska platforma je identična kao i kod 512 GB diska. Dakle, koriste se Micronovi 3D NAND flash čipovi i Silicon Motionov kontroler SM2263ENG. Veći model posjeduje dvostruko veći DRAM cache, a formatirani kapacitet iznosi 931,5 gigabajta. Terabajtni A2000 je impresivan NVMe SSD po pitanju brzine zapisivanja podataka.

 

Kingston A2000 1 TB 2

S te strane se može mjeriti s najbržim PCIe 3.0 diskovima, a u našem testu kopiranja velikih datoteka nadmašio je i neke osjetno skuplje diskove. Brzina prilikom nasumičnog zapisivanja manjih datoteka je također odlična. Performanse prilikom sekvencijalnog čitanja nisu na razini bržih PCIe 3.0 diskova, ali će biti sasvim dostatne za većinu korisnika.

 

Kingston A2000 1 TB 4

Kingston je za svoje SSD-ove razvio poseban softver, SSD manager, koji vam omogućuje praćenje osnovnih parametara i update firmwarea. Ova aplikacija nije najbolja koju smo vidjeli, ali je dosta jednostavna za korištenje i služi svrsi.

Kao i kod manjeg modela, opet moramo istaknuti petogodišnje jamstvo i podršku za 256-bitnu hardversku enkripciju podataka. Velika prednost ovog diska je i relativno mala potrošnja energije i malo zagrijavanje, što ga čini idealnim za ugradnju u gaming laptope i druga prijenosna računala.

 

Kingston A2000 1 TB 5

Premda ne spada među najbrže PCIe 3.0 diskove, Kingstonov A2000 u terabajtnoj verziji nudi doista impresivan omjer cijene i performansi te cijene po gigabajtu dostupnog prostora.

VELIKI USPOREDNI TEST M.2 PCIE NVME SSD-OVA

M.2 SSD: Totalno ubrzanje

Moderna gaming ili profesionalna računala danas se više ne mogu zamisliti bez iznimno brzih SSD-ova. Najnovija generacija NVMe SSD-ova koristi PCIe 4.0 sučelje za prijenos podataka i postiže do sada nezabilježene performanse. Provjerili smo što se trenutno nudi na tržištu NVMe SSD-ova, isplati li se doista kupiti najbrže PCIe 4.0 diskove te koliko je najnoviji pad cijena NVMe diskove velikog kapaciteta približio širem krugu korisnika.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston A2000 1TB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kingston A2000 1TB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.