Kingston A2000 500 GB

Kingston A2000 500 GB

Svestran, siguran i pristupačan

Premda brzinom nikoga neće posebno oduševiti, A2000 je vrlo svestran mainstream SSD dobrog omjera cijene i performansi, podjednako pogodan za korištenje u kućnom ili zahtjevnijem poslovnom okruženju.

Kingston je svakako u posljednjih nekoliko godina jedan od glavnih igrača na tržištu SSD-ova. Njihovi su se proizvodi etablirali kao pouzdana i brza rješenja, podjednako pogodna za ugradnju u stolna ili prijenosna računala.

 

Kingston A2000 500 GB 1

U posljednje vrijeme jedna od popularnijih serija Kingstonovih NVMe SSD-ova svakako je A2000. Osmišljen kao nasljednik A1000, novi je A2000 klasičan mainstream PCIe 3.0 SSD koji prvenstveno nudi dobar omjer cijene i performansi.

Kingston se ovdje odlučio na kombinaciju Micronovih 3D NAND TLC memorijskih čipova i Silicon Motionovog kontrolera SM2263ENG. Premda je riječ o klasičnom mainstream NVMe SSD-u, A2000 donosi punu podršku za 256-bitnu AES hardversku enkripciju podataka, kao i standard TCG opal 2.0, a TBW je deklariran na 350 TB. Dakle, iako je A2000 mainstream disk, svojim je mogućnostima bliži visokoj klasi NVMe diskova.

 

Kingston A2000 500 GB 2

Valja napomenuti da Kingston ovdje izgleda nešto agresivnije koristi tehnologiju over-provisioninga, pa tako s deklariranim kapacitetom od 500 GB (formatirani kapacitet 465 GB) A 2000 nudi oko 10-ak gigabajta manje dostupnog prostora u odnosu na konkurenciju.

S druge strane, trebao bi ponuditi duži vijek trajanja. Općenito je svojim osobinama jednako pogodan za prosječnog korisnika, ali i za profesionalnije enterprise okruženje. Pogledamo li ukupne performanse ove 512-gigabajte verzije, možemo reći da su one sasvim pristojne po svim parametrima.

 

Kingston A2000 500 GB 4

Posebno se iskazao prilikom testova zapisivanja podataka, kako sekvencijalno, tako i nasumično, a to potvrđuje i real life test kopiranja velikih datoteka.Performanse su znatno impresivnije ako bacimo pogled na sekvencijalno čitanje podataka. Daleko od toga da je po tom pitanju A2000 spor disk, ali svakako nije u samom vrhu.

 

Kingston A2000 500 GB 5

Međutim, s obzirom na trenutnu cijenu te performanse i mogućnosti, A2000 je za svaku preporuku. Određeni nedostatak, posebno kod 512 gigabajtne verzije, predstavlja nešto manji formatirani kapacitet, no to je nešto što ćete morati uzeti u obzir prilikom kupnje.

 

VELIKI USPOREDNI TEST M.2 PCIE NVME SSD-OVA

M.2 SSD: Totalno ubrzanje

Moderna gaming ili profesionalna računala danas se više ne mogu zamisliti bez iznimno brzih SSD-ova. Najnovija generacija NVMe SSD-ova koristi PCIe 4.0 sučelje za prijenos podataka i postiže do sada nezabilježene performanse. Provjerili smo što se trenutno nudi na tržištu NVMe SSD-ova, isplati li se doista kupiti najbrže PCIe 4.0 diskove te koliko je najnoviji pad cijena NVMe diskove velikog kapaciteta približio širem krugu korisnika.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston A2000 500 GB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kingston A2000 500 GB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.