Jasni predvodnik GTX 950 serija u ovom  cjenovnom rangu predstavlja najjači izbor u kojem ga također prati i odličan omjer uloženog i dobivenoga

nVidia GeForce GTX 950

Jedini pravi novitet među ovom skupinom je GeForce GTX 950. Iako je i ona zapravo “ajmo to reći” nusprodukt GeForce GTX 960 serije.

Ovaj model nosi najaktualniju nVidijinu GM206 arhitekturu. Ubrzo su po prvim recenzijama mnogi zaključili kako će ovaj model izbaciti iz takta nekoliko AMD-ovih serija koje ju cjenovno okružuju, a isto se zapravo pokazalo i na našem usporednom testu. Rezultati testiranja pokazali su da GeForce GTX 950 pogađa onaj sweetspot kada je u pitanju 1080p gaming na visokim postavkama, gdje se dobiveni FPS-ovi u tom slučaju uglavnom kreću od 40 FPS na više. Smanjivanjem tih postavki dobit ćete i debelo iznad 60 FPS što je za okorjele gamere “must have” (izuzevši u obzir one koji imaju monitore od preko 60 Hz osvježenje ekrana). Osim performansi, ovu seriju odlikuje i iznimno niska potrošnja, a to se pogotovo ističe kada se ta činjenica stavi u kontekst performansi koje dostavlja, gdje se GeForce GTX 950 u našem usporednom testu pokazala kao karticom s najboljom “performance per Watt” stavkom.

Detaljan test i veliki pregled grafičkih kartica od 900 do 1400 kuna možete pročitati ovdje.

CUDA Jezgre: 768
VRAM: 2-4 GB GDDR5
Širina sabirnice: 128-bitna
Video izlazi: 3 x DisplayPort + HDMI + DVI-I

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za nVidia GeForce GTX 950

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

nVidia GeForce GTX 950 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.