Brzi i lagani: Logitech G515 Lightspeed TKL gaming tipkovnica

Brzi i lagani: Logitech G515 Lightspeed TKL gaming tipkovnica

Sve što vam treba

Logitech je u ovu kompaktnu gaming tipkovnicu upakirao sve tehnologije i mogućnosti koje modernom igraču trebaju u borbi, a viškove je srezao u korist jednostavnosti dizajna

Tipkovnice, a pogotovo gaming tipkovnice, danas dolaze u svakojakim oblicima i izdanjima. Neke se fokusiraju na uklapanje raznih dodatnih mogućnosti koje nisu neophodne, ali dobro dođu u određenim slučajevima, dok druge pružaju jednostavnost dizajna i fokus na ono što je ključno – dobar osjećaj pri tipkanju i ugodnost korištenja tijekom dugih gaming sesija.

G515 Lightspeed TKL tipkovnica spada u ovu drugu kategoriju. TKL, odnosno tenkeyless, tipkovnice dolaze bez numeričkog dijela tipkovnice pa svojim dimenzijama automatski imaju prednost nad full-size tipkovnicama koje ga uključe.

Logitech-G515-1.jpg

Takve tipkovnice su vrlo često namijenjene igračima, a to vrijedi i za ovu izrazito atraktivnu tipkovnicu koja dolazi u bijeloj i crnoj varijanti, uz, naravno, pratnju LIGHTSYNC RGB osvjetljenja s dostupnih 16,8 milijuna boja kako bi prilagodili iskustvo igranja svojim potrebama i uskladili osvjetljenje tipkovnice s ostatkom svoje Logitech G periferije.

No vratimo se dizajnu tipkovnice. G515 kombinira switcheve niskog profila s tanjim dizajnom, pa je G515 izrazito tanka – s visinom od svega 22 mm nismo imali potrebu za naslonom za zapešće tijekom tipkanja članaka ili tijekom napetih borbi u beti novog Call of Dutyja.

Logitech_G515-5.JPG

Ovi prekidači niskog profila aktiviraju se na minimalnoj udaljenosti od 1,3 mm, uz ukupan hod od svega 3,2 mm, što je kraće u odnosu na tradicionalne prekidače. Osim što će rezultirati tanjim dizajnom tipkovnice, pomoći će igračima za postizanje većeg broja akcija u minuti. Čuveni APM je jako bitna metrika kod kompetitivnih igrača, pogotovo u igrama poput Starcraft 2 i Dota 2.

Osim što pridonosi performansama tijekom gaminga, ovi prekidači niskog profila i cjelokupan dizajn tipkovnice rezultiraju i predivnim osjećajem tipkanja. Guštali smo tijekom pisanja ovog i drugih članaka.

Logitech_G515-8.JPG

Međutim, nisu samo prekidači i tanki dizajn tipkovnice jedini „krivci“ za kvalitetu tipkanja koju G515 donosi igračima. Tu svakako valja spomenuti i matirane tipke s teksturiranim završnim slojem koji je izrazito ugodan pod prstima.

Osim toga, Logitech je u izradi G515 koristio i pjenu za smanjenje buke pri tipkanju, pa ako se odlučite ponijeti tipkovnicu u ured, nitko vam neće prigovarati zašto tako glasno tipkate. Nama se to nerijetko događa, tako da je ovo veliki plus za nas.

Logitech_G515-4.JPG

Kućište tipkovnice ostavlja dojam visoke kvalitete izrade i robusnosti koja će pružiti dugovječnost ove tipkovnice, a izrađeno je od čvrste plastike s gumiranim nožicama kako tipkovnica ne bi klizila po stolu ili podlozi u napetim situacijama.

Ovisno o vašim željama, G515 također možete podignuti s podesivim nožicama na gornjem dijelu tipkovnice, gdje se nalazi i praktičan „džepić“ za USB-A dongle koji dobijete za wireless povezivanje tipkovnice i računala.

Logitech_G515-6.JPG

Osim bežičnog povezivanja, G515 možete povezati bežično putem BlueTootha ili žično putem USB-C kabela. Ova gaming tipkovnica također dolazi i s praktičnim 2 u 1 LIGHTSPEED dongle-om koji će vam omogućiti povezivanje kompatibilnog Logitech gaming miša s LIGHTSPEED dongle-om tipkovnice, što će osloboditi jedan USB utor na vašem računalu.

Logitech obećava da njihov LIGHTSPEED 2,4 GHz USB dongle visokih performansi i niske latencije donosi jednake ili čak i bolje performanse u bežičnom načinu rada u odnosu na standardne žičane tipkovnice.

 

Mi nemamo dovoljno dobre reflekse niti oko da primijetimo te razlike, ali garantiramo da smo u timskim borbama uvijek na vrijeme pritiskali prave tipke u pravo vrijeme. Naime, taman smo je testirali u vrijeme popularnog The International turnira u Doti 2, pa smo se i mi malo zaželjeli akcije koja uz G515 nikad nije bila lakša. Svi koji su ikad zaigrali Dotu znaju da svaki detalj koji olakšava igranje dobro dođe.

Taj bežični način rada vam može ponuditi do 36 sati kontinuirane akcije na G515, a ako vam to nije dosta, tipkovnicu uvijek možete žično spojiti na računalo i nastaviti igrati.

Logitech_G515-10.JPG

Još jedna mogućnost G515 LIGHTSPEED tipkovnice je nedavno predstavljena KEYCONTROL tehnologija koja vam nudi niz opcija prilagođavanja tipkovnice svojim potrebama koji će zadovoljiti i najtvrdokornije igrače.

Pomoću te tehnologije svaka tipka može odraditi do 15 različitih akcija, što omogućuje igračima da personaliziraju G515 uz pomoć macro i audio naredbi, svjetlosnih efekata i dr. KEYCONTROL također omogućava promjenu cijelog layouta tipkovnice pritiskom jedne tipke, što će dodatno pospješiti personalizaciju.

Snimka-zaslona-168-logitech-g-hub-za-članak-logitech_g515_tipkovnica.jpg

KEYCONTROL mogućnosti prilagodbe tipki, upravljanje svjetlosnim efektima i sve druge opcije personalizacije dostupne su u naprednoj Logitech G HUB aplikaciji koja je odlična za korištenje, pogotovo ako tipkovnicu sparite s drugom periferijom iz Logitech G gaming serije.

Kako bi to omogućio većem broju igrača, Logitech je odlučio provesti kampanju LOGI PLAY DAYS koja od 17. do 29. rujna u svim poslovnicama i na web shopu Logitech prodajnog partnera INSTAR nudi vrhunsku Logitech gaming periferiju po atraktivnim cijenama. 

Logitech_G515-3-2.JPG

Između ostalog, akcija uključuje G502 X LIGHTSPEED Wireless Gaming miš, PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless Gaming slušalice, G923 SE gaming volan za sve trkače, ali i G PRO X TKL LIGHTSPEED Gaming tipkovnicu ako niste obožavatelj niskog profila kod mehaničkih tipkovnica.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.