Hisense 55A6N - Igri nikad nije kraj

Hisense 55A6N - Igri nikad nije kraj

Dok čekamo da se temperatura spusti za ovih vrućih ljetnih dana kako bismo mogli u izlazak, pratimo Olimpijske igre, lovimo zaostatke na našim najdražim serijama i igramo najnovije naslove na konzolama, a za to nam sve treba odličan TV.

Ljetni dani su dugi i vrući, a prema preporukama profesionalaca ne bismo trebali izlaziti na direktno sunce između 11 i 17 sati, što ćemo mi vrlo rado poslušati. Tako smo dobili pregršt slobodnog vremena za zabavu, što znači da ćemo jedan dan nadoknađivati zaostatke na najdražim serijama, drugi igrati The First Descendant na PlayStationu s ekipom, a treći pratiti atletiku na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za sve to će nam trebati svestrani televizor koji će vjerno reproducirati ovako raznolik sadržaj. Iako bi mnogi prvo pomislili na neki premium model u toj situaciji, nas je zanimalo što bi bio idealan odabir za one koji su na budžetu. Nakon detaljnog istraživanja ponude, odlučili smo se za kralja omjera cijene i performansi – Hisense.

Iako su novu generaciju svoje A6N serije predstavili kao odlično rješenje za praćenje utakmica na Europskom prvenstvu, gdje je Hisense bio generalni partner, sigurni smo da nas neće razočarati ni kad budemo pratili Duvnjaka, Cindrića i ekipu u Parizu.

A6N serija televizora je Hisenseov ulaz u svijet Ultra HD rezolucije i naprednih značajki kao što su Dolby Vision, Dolby Audio i AI Sports Mode način rada koji će sportsko nadmetanje dovesti u vaš dnevni boravak.

Dakle, radi se o 4K televizoru s Direct LED tehnologijom prikaza koja zajedno s Precision Colour značajkom nudi živopisne boje, ali i vjerni prikaz crne. Kad tome pridodamo i napredni 4K AI Upscaler za sav sadržaj koji nismo u mogućnosti pratiti nativno u Ultra HD rezoluciji (3.840 x 2.160), bez puno poteškoća smo uživali u ljetnim klasicima kao što su Ralje te Prebrzi i prežestoki.

 

Hisense-Native-10.jpg

Game Mode Plus će s podrškom za tehnologije poput ALLM-a i VRR-a osigurati da ne dođe do zastajkivanja tijekom igranja. Varijabilno osvježavanje zaslona će izjednačiti brzinu osvježavanja s brojem sličica u sekundi koje konzola dostavlja na zaslon.

 

Hisense je ovim značajkama pridodao i Dolby Vision, Dolby Vision HDR uz podršku za HDR10 i dekodiranje HDR10+ formata za uistinu kvalitetan prikaz slike, s posebnim naglaskom na prikaz crnih nijansi, u kojem će uživati i oni koji kupuju novi televizor s određenim budžetom. Hisense je također prepoznao da korisnici ove kategorije također imaju i različite potrebe za dimenzijama televizora.

Tako je A6N moguće nabaviti u širokom rasponu dijagonala – od 43-inčnog televizora, preko 50, 55, 65 i 75-inčnih varijanti do 85-inčnog A6N modela, koji će i najveće dnevne boravke ispuniti šarenilom ljetnih hitova i sportskih dostignuća. Mi smo se ovom prilikom odlučili za 55-inčnu verziju televizora jer to smatramo trenutno najpopularnijom opcijom kod većine korisnika.

 

Game Mode Plus

Svi znaju da, ako uistinu želite zaroniti u neki magični svijet ili doživjeti akcijsko iskustvo na ekranu, trebate kvalitetnu reprodukciju zvuka. Prije no što se odlučite za jedan od Hisense soundbar sustava u svim cjenovnim rangovima, prepušteni ste ugrađenom audio sustavu u ovom A6N televizoru.

No to nije nimalo loša stvar. Štoviše, u ovom televizoru dobivate značajke koje smo obično povezivali uz puno skuplje modele. Naime, A6N dolazi s Dolby Audio potpisom i DTS Virtual:X značajkom za surround zvuk, zahvaljujući čemu ćete pomisliti da ste ušli u akciju koju gledate na ekranu. Dijalozi će biti jasni, a detalji će dolaziti do izražaja.

 

Hisense-Native-1.jpg

 Opremljenost modela je dobra s tri HDMI 2.0 priključka koji podržavaju brzinu osvježavanja do 60 Hz. Pritom obavezno treba napomenuti i da jedan od priključaka nudi eARC mogućnosti, što je uistinu rijetkost za ovaj cjenovni rang.

 

Hisense-Native-11.jpg

Filmovi u nativnoj 4K rezoluciji izgledaju predivno, što dijelom možemo pripisati i Precision Colour tehnologiji. Samo odaberite odgovarajući način rada i uživajte u kino iskustvu.

 

A6N smo spojili i na PlayStation da se okušamo u novoj pucačini The First Descendant. Igru pogoni Unreal Engine 5, pa je igra izgledala sjajno na televizoru, a ukupnom dojmu su svakako doprinijele i značajke koje krase A6N. Tu prvenstveno mislimo na ALLM i VRR mogućnosti ovog televizora, bez kojih danas ne možemo zamisliti igranje na velikom zaslonu.

Auto Low Latency Mode (ALLM) automatski prilagođava način rada konzoli, dok Variable Refresh Rate (VRR), odnosno varijabilna brzina osvježavanja, automatski i u stvarnom vremenu prilagođava brzinu osvježavanja na TV-u sličicama u sekundi koje konzola ili računalo šalju na zaslon. Time dobivate izrazito fluidan gameplay bez zastajkivanja za ultimativno gaming iskustvo nakon kojeg se više nećete moći vratiti na uređaje koji ne podržavaju ovu tehnologiju.

Za sam kraj, kako bi zaokružilo paket i pretvorilo hrpu ovih značajki u jedno fluidno TV iskustvo, potrebno je kvalitetno korisničko sučelje. Tu na scenu stupa VIDAA U7.6, operativni sustav koji razvija Hisense za svoje televizore, osiguravajući tako neometano iskustvo uživanja u najpoznatijim audiovizualnim sadržajima.

Osim jednostavnosti korištenja, što je po nama glavna prednost VIDAA OS-a, na početnom zaslonu imate lako dostupne prečace do svih streaming servisa koji će vam trebati – od Netflixa i Disney+ do YouTubea, Deezera i Prime Video servisa. TV će vam automatski predlagati što s tih pojedinih servisa trebate pogledati, tako da ćete s A6N uvijek biti u trendu.

Primjerice, mi smo se upravo vratili s Eras Tour koncerta planetarno poznate Taylor Swift i želimo ponovno proći kroz neke od najboljih trenutaka s koncerta. Na svu sreću, VIDAA OS nam baš to i preporuča da pogledamo na Disney+ servisu. Jednim klikom smo s početnog zaslona TV-a upalili film s koncerta, pa ćemo vas tu ostaviti jer idemo uživati u vrhunskom audiovizualnom iskustvu koje nam donosi Hisense A6N. Isto bismo preporučili i vama.

 

Hisense-Native-4-2.jpg

VIDAA OS u najnovijoj varijanti donosi još novih aplikacija, ali zadržava jednostavnot korištenja i moderan dizajn koji krase ovaj operativni sustav.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.