Oslobođeni regala - Samsung TV i soundbar

Oslobođeni regala - Samsung TV i soundbar

Proljetno čišćenje kuće sa sobom je odnijelo i stari regal, te napokon oslobodilo prostor za moderan, veći TV s pripadajućom opremom dostojan oslobođenog prostora

Kao i kod kupnje svakog drugog modernog uređaja, entuzijasti za tehnologijom dobro pročešljaju aktualne tehnologije koje možda žele ukomponirati u svoj prostor, a zatim kreće onaj dio realizma gdje važemo omjer cijene i poželjnih funkcija. Za to je svakako potrebno pogledati domaće tržište i potražiti tko nudi kakvu ponudu s obzirom da se novi modeli često lansiraju na godišnjoj razini, pogotovo kada pričamo o televizorima.

Dok ne želimo suditi tuđe ukuse, generalni konsenzus je da se danas standardno cilja na 55” dijagonalu, no osobno već uživamo na 65” televizorima pa zašto tu sreću ne bismo širili i na druge lokacije. Današnji televizori, osim standardnih programa, nude i ogroman broj pametnih funkcija, sve češće potpomognuti AI tehnologijama koje objedinjuju druge podržane sustave u kući, te automatski optimiziraju rad na modernim televizorima.

 

98Q80C_Samsung_QLED.jpg

 

Možda vam na prvu to zvuči kao nepotreban dodatak, no moderni televizori lako dolaze s desetak unaprijed programiranih postavki za gledanje raznog sadržaja s brojnim detaljima prilagođenim idealnim uvjetima. Isto tako se ponaša i zvuk televizora, pogotovo jednom kada dodate eksterno ozvučenje pa za optimalno iskustvo svake emisije, tekme ili filma trebate kopati po menijima.

AI sustav treniran da prepozna sadržaj koji gledate i tome prilagodi sliku i zvuk uz Active Voice Amplifier Pro tehnologiju kako bi se govor unutar filmova, serija ili dnevnika dodatno istaknuo za lakše praćenje sadržaja, a Object Tracking Sound Pro tehnologija pak može pratiti objekt na zaslonu kao izvor zvuka i samim time optimizirati velik broj zvučnika instaliranih na sustav, što uključuje i njihove soundbarove.

 

QLED_4K_1200x628-1.jpg

 

Televizor uzima u obzir i osvjetljenje prostora u kojem se nalazite, a objedinjavanje svih mogućnosti uz pomoć AI sustava logičan je korak naprijed koji se brzo nauči cijeniti, a objedinjuje ga AI Customization Mode.

Nedavno smo čuli za nove Samsung televizore, svježe predstavljene za 2024. godinu, koji naravno donose nove tehnologije vrijedne razmatranja. Ovdje se naravno vraćamo na pitanje što nama zapravo treba kod novog televizora, a odgovor na to našli smo analizom tehnologija koje se nude s novim televizorima.

 

samsung-oled-televizor-za-native-za-vidilab-1.jpg

 

Tako odmah moramo istaknuti novu seriju OLED televizora u obliku Samsung S90D serije koja nudi optimalan omjer tehnologije i performansi, te flagship Samsung S95D serije koja daje vrh aktualne tehnologije zajedno s vrhunskim dizajnom za savršenu ugradnju televizora. Kako pričamo o OLED tehnologiji, dobivamo sve benefite OLED-a poput savršene crne i nevjerojatnih boja kod reprodukcije svih vrsta sadržaja, zajedno sa 144 Hz osvježavanjem i iznimno brzom responzivnošću, idealnom za gaming.

 

samsung-oled-televizor-za-native-za-vidilab-2.jpg

 

Samsung S95D modeli koriste Samsungovu najbolju QD-OLED tehnologiju gdje su spojili najbolje od Quantum Dot i OLED tehnologija u jedan iznimno impresivan paket. Čak i S90D serija dobiva ovaj panel u 65” izvedbi, no samo osvjetljenje nije jedina novost ove godine. Nova kombinacija premaza i stakla na OLED seriji televizora ista je kao i na njihovim flagship mobitelima iz ove godine, a do nevjerojatne razine upija refleksije okoline, efekt koji smo i sami uhvatili na predstavljanju televizora. Do ovih modela OLED tehnologija rezervirala se za tamnije scene jer bi se zbog refleksija umanjio efekt duboke crne boje, no to više nije slučaj. Sada dobivate odlične crne zajedno sa svim benefitima bogatih OLED boja.

 

Za one koji žele više

No, OLED tehnologija nije za svakoga. Naime, limit ovih tehnologija i dalje je svjetlina, pa ovisno o vašoj poziciji televizora i njegovom usmjerenju, bez zadrške možemo savjetovati i QLED televizore koje Samsung predstavlja kao vrh svoje ponude. Samsung ih razdvaja na Q800D modele atraktivnih mogućnosti i Q900D liniju koja predstavlja apsolutan maksimum modernih mogućnosti Quantum Dot tehnologije povezane s MiniLED pozadinskim osvjetljenjem. Ona osim velikog broja zona za dobivanje iznimnog kontrasta, nudi i svjetline do 2.000 nitsa, a tu već možemo TV usporediti sa zaslonom mobitela čitkim i na suncu.

 

Neo_Qled2_1080x1080px_.jpg

 

Ovi televizori donose idealnu sliku za velike prostore sa puno svjetla, a kreću od 65” na više tako da bolje imajte pripremljen oslobođen zid za montiranje. Novi Neo QLED televizori koriste doslovan zaslon “bez obruba” radi kojeg smo i mi zastali kada smo ga prvi puta ugledali.

 

Neo_Qled2_1080x1080px.jpg

 

Glavni izazov ovih televizora krije se u njihovoj 8K rezoluciji koja koristi četiri puta više piksela od “klasične” 4K rezolucije, a za savršen prikaz sadržaja u punoj rezoluciji Samsung je implementirao iznimno jake procesore naziva NQ8 AI Gen3 koji, osim boljih performansi kod standardnih radnji, ima značajno jači AI sustav obrade podataka naziva 8K AI Upscaling Pro kako bi mogao bez problema 4K, pa i nižu rezoluciju, podići na 8K razinu uzimajući u obzir kompletnu scenu i dijelove s visokim detaljima. Tu su i scene gdje je bitno prikazati kretanje s motion blurom zahvaljujući AI Motion Enhancer Pro sustavu.

Ovdje se vraćamo i na već spomenuto optimiziranje rada panela za velik broj različitih prikaza od serija i filmova do sporta, što uključuje i zvuk, a sve obavlja AI tehnologija. Ovi televizori svakako će i sami po sebi biti početak teme razgovora o tehnologijama uz sadržaj koji gledate kod okupljanja.

 

2024_Samsung_Tizen_OS_Top4_US_PC.jpg

 

Tehnologije koje Samsung implementira kod svojih flagship televizora šire se i unutar samog Tizen sustava koji zajedno sa vašim mobitelom postaje centar pametne kuće opremljene Samsungovim sustavom i kompatibilnim dodacima, te sve možete kontrolirati iz jedne centralne lokacije.

 

2024_Built-in_SmartThings_Hub_PC.jpg

 

Koliko god napredan televizor odabrali, zvuk će istinski doći do izražaja jednom kada su zvučnici optimalno postavljeni i usmjereni direktno u vas. Zato Samsung sa svakom generacijom televizora lansira i soundbar sustave koji dodaju moderne funkcije prostornog ozvučenja. Dobivate velik broj kanala koji šire ukupan soundstage kroz cijelu prostoriju, kao i neizbježan centralni kanal fokusiran za čistu reprodukciju govora koji je onda iznimno jasan.

soundbar-za-samsung-native-za-vidilab-hehe-123.jpg

Ne zaboravimo niti na Dolby Atmos implementaciju koja aktivira i dodatne zvučnike usmjerene prema stropu za dobivanje još boljeg iskustva u kompatibilnom sadržaju. Samsung je kod svojih sustava implementirao i Simphony-Q sustav koji istovremeno koristi soundbar sustav zajedno sa zvučnicima televizora kako bi se maksimalno iskoristila sva dostupna tehnologija za najbolje iskustvo kućnog kina.

 

2024_Dolby_Atmos_PC_Syn.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Oslobođeni regala - Samsung TV i soundbar - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.