Zašto je Galaxy A serija idealni odabir za ljetne avanture Generacije Z

Zašto je Galaxy A serija idealni odabir za ljetne avanture Generacije Z

Vjerujemo da je konačno kišno vrijeme iza nas i polako se okrećemo ljetu. Bilo da planirate šetati po šumama Velebita ili tražiti prozirno tirkizno more na nekoj od bezbrojnih uvala na Jadranu, ako svoje avanture niste zabilježili slikama i objavama na društvenim mrežama ili poslali prijateljima u chatu, jesu li se uopće dogodile? I bez šale, mobitel je ključni suputnik u svakodnevnom životu svih nas već godinama, a njegova važnost još je veća u slučaju putovanja.  

Što treba Generaciji Z? 

Za sve one koji ne ciljaju na apsolutni high-end u ponudi mobilnih telefona, oduvijek su postojali uređaji koji donose dašak premium opcija u srednju klasu uređaja. Vjerojatno najpopularnija i najzasićenija kategorija osobito dobro prolazi među mlađim korisnicima. Ako ste pripadnik Generacije Z i tražite kvalitetan odabir pametnog telefona za predstojeće ljetne avanture, uređaj treba zadovoljiti nekoliko presudnih kriterija. Prvo vam treba velika baterija, jer od prvog jutarnjeg odlaska na plažu do rasplesane večeri u klubu nema garancije da ćete se vratiti do hotelske sobe ili apartmana. Vrhunska kamera je nezaobilazan preduvjet, a kvalitetan zaslon koji ima dobru vidljivost na suncu još je jedna od važnih stavki. 

SM-A546_09-2._IP67_M.jpg

Bogate opcije u srednjoj klasi 

Na izuzetno saturiranom tržištu pametnih telefona, među brojnim zanimljivim opcijama u srednjoj klasi modeli koji imaju sve tražene karakteristike dolaze iz Samsung Galaxy A serija.  

Prva stvar koju ćete primijetiti na Samsung Galaxy A54 telefonu je izniman zaslon. Jedna od najprepoznatljivijih značajki Samsung telefona je Super AMOLED zaslon koji u ovom modelu dolazi s FHD+ rezolucijom, dijagonalom od 6,4'' i brzinom osvježavanja od 120 Hz. Visoki kontrast i odlična vidljivost na suncu, uz pokrivenost širokog spektra boja čine Super AMOLED jednim od najpopularnijih ekrana u svijetu mobilnih telefona.  

SM-A546_Galaxy_A54_5G_Awesome_Lime_Back_L30_1.jpg

Osim što ima kvalitetni zaslon, dolazi i u četiri boje. Uz crnu i bijelu opciju, tu su mladenačke svjetloljubičasta i svjetlozelena, pa Galaxy A54 može biti i zanimljivi modni dodatak. I dok su nekim korisnicima boje jako bitne, velikoj većini možda i najvažnija stavka na pametnim telefonima je sustav kamera. Da bi snimili fotografije iz noćnog provoda ili kontrastne slike sunčanog dana na jadranskoj obali potreban je sposoban sustav kamera. Model Galaxy A54 dolazi s tri kamere. Glavna ima 50 megapiksela i dolazi s optičkom stabilizacijom, a uz nju su tu ultraširoka kamera od 12 MP i makro kamera od 5 MP. Prednja kamera od 32 MP je tu za snimanje visokokvalitetnih selfie slika.  

Osim hardverske osnovice u kamerama i senzorima, Samsung je dodao niz dodatnih značajki kao što su VDIS, odnosno digitalnu stabilizaciju slike videozapisa koja omogućuje automatsko ponovno kadriranje i autofokus. Značajka brisač predmeta omogućuje vam da izbacite uljeza s vaše savršene ljetne fotografije. Uz ovu opciju možete izrezati predmete, sjene, odraze i ostale neželjene goste na vašoj snimci. Iz premium klase je u Galaxy A54 Samsung donio Nightography opciju koja omogućuje bolje fotografije u lošim svjetlosnim uvjetima i automatski prelazak na noćni način rada u mračnim uvjetima. Opcija Photo Remaster smanjit će zamućenje i šum te povećati rezoluciju fotografija, a sve u pozadini odrađuje umjetna inteligencija. 

Baterija od 5000 mAh potrajat će vam dva dana, pa na ljetnim lutanjima nećete morati panično tražiti utičnice po svuda. Telefon dolazi s osmojezgrenim procesorom te opcijama od 128 ili 256 GB interne memorije, kao i sa 6 ili 8 GB radne memorije. Fotke i poruke možete pisati i blizu vode i pijeska jer telefon dolazi s IP67 certifikatom otpornosti na vodu i prašinu. 

SM-A546_Galaxy_A54_5G_Awesome_White_Front_L30_1.jpg

Još povoljnija opcija 

I dok Samsung A54 5G predstavlja vrh ponude A serije, model Galaxy A34 je zamjetno pristupačniji, a pri tome ne zaostaje puno za mogućnostima. Iako jeftiniji, ovaj uređaj ima veći 6,6 inčni Super AMOLED ekran. I Galaxy A34 5G ima ekran sa 120 Hz što znači da će skrolanje biti izuzetno glatko, a doprinijet će i boljem doživljaju u igrama.  

SM-A346_Galaxy_A34_5G_Awesome_Violet_Front_1.jpg

Sustav kamera opremljen je glavnom 48 MP kamerom s optičkom stabilizacijom slike, 8 MP ultraširokom i makro kamerom od 5 MP. Prednja kamera ima 13 MP, a cijeli sustav dolazi s istim softverskim nadogradnjama kao i A54 poput automatskog kadriranja AI Image Enhancer opcije i brisanja predmeta. Mala je razlika i u paleti dostupnih boja kućišta, pa je umjesto bijele tu opcija srebrne boje, dok su ostale istovjetne jačem bratu iz serije.  

SM-A346_Galaxy_A34_5G_Awesome_Violet_Back_kamere.jpg

Hardverski, telefon dolazi s osmojezgrenim procesorom, 6 ili 8 GB radne memorije te 128 ili 256 GB spremišnog prostora uz moguće proširenje mikro SD karticom do 1 TB. I model Galaxy A34 5G dolazi s velikom baterijom od 5000 mAh, što je dovoljno za dva dana aktivne upotrebe.  

Obje serije imaju 5G u imenu, što znači da će u dostupnosti 5G signala streaming, upload slika ili videa i ostali zahtjevni zadaci biti vrlo brzo izvedeni uz trenutačno najbržu mobilnu dostupnu mrežu. Osim toga telefoni će dobivati ažuriranje OS-a do pet godina, imaju nadzornu ploču za sigurnost i privatnost koja vam omogućuje lagano zaustavljanje neželjenog prikupljanja podataka. Ako nećete s prijateljima dijeliti slike preko društvenih mreža možete osobne podatke sigurno dijeliti putem opcije Private Share. 

Opcije boja, ekran vidljiv na suncu, kvalitetan set kamera i prepoznatljivi Samsung sustav baziran na Androidu dio su razloga zašto su Galaxy A telefoni među najpopularnijima u srednjoj klasi mobitela i ponajbolji izbor Generacije Z za predstojeće lude ljetne avanture. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zašto je Galaxy A serija idealni odabir za ljetne avanture Generacije Z - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.