Uživajte i u kišnim danima

Uživajte i u kišnim danima

Prati nas zanimljivo vrijeme s nepreglednim kišnim danima, no uz malo pripreme to može biti samo opravdanje da organizirate zabavnu filmsku večer.

Danas, s obzirom na ponudu servisa, imamo vrlo malo razloga za trošenje vremena na beskrajne dnevnike. Kada vrijeme odbija surađivati s našim planovima, dobar film ili serija samo su nekoliko klikova udaljeni od odlične zabave. Za to će se pobrinuti brojni streaming servisi o kojima, vjerujemo, ne trebamo puno pisati. Bilo da vas je uhvatila nova sezona Witchera ili Night Agenta koju valja pogledati preko vikenda ili pak kroz tjedan, za izvlačenje maksimuma uvijek je bitna dobra priprema.

Čak i kada odlučite pozvati ekipu na malo lagane komedije u stilu Adam Projekta ili najnoviji hit Adama Sandlera, svi moderni naslovi ponudit će svoj maksimum samo ako vaš televizor može popratiti nove tehnologije snimljenog videa, kao i reprodukciju najmodernijeg prostornog zvuka. Da zaboravimo na proljetne kiše, odlučili smo se nagraditi novim televizorom koji bi nam prostor ispunio odličnim zvukom da nas uvuče u radnju svake scene te istakne tenzije i akciju.

 

Auto_HDR_Remastering.jpg

S druge strane, tu je i sama videoreprodukcija o kojoj puno možemo pisati. Neki žele obraditi prikaz slike s novim, oštrijim prikazom i živim bojama, dok bi drugi ostavili predkodirane postavke da sadržaj iskuse “kako je bio namijenjen da se pogleda”. Da svima udovoljimo ipak nam treba solidan uređaj, a s obzirom na to da televizori potraju i solidno desetljeće prije no što ih odlučimo zamijeniti, svakako bismo uzeli nešto što pokriva sve moderne mogućnosti streaming servisa današnjice.

Samsung se pokazao kao idealan odabir s obzirom na to da nudi obje vodeće tehnologije prikaza: QLED i OLED, a obje tehnologije razvili su do nevjerojatne razine te s njima pokrivaju cijelu potencijalnu publiku, pa smo odlučili pobliže pogledati koji model bi se najbolje uklopio u naše okruženje. Dok televizori nude doslovno more tehnologija i mogućnosti, na kraju sve svodimo na osnovne funkcije koje će odlučiti o pobjedniku.

 

Samsung Neo QLED 8K

Samsung već godinama usavršava svoje QLED panele, pa su tako Neo QLED modeli dosegnuli svojevrsni vrhunac, barem dok ne smisle nešto novo. Čar je u tome da sada QLED panel ima rezoluciju kao četiri klasična 4K televizora što mu daje iznimnu oštrinu prikaza. Samsung Neo QLED 8K televizori nude uistinu nevjerojatan spektar boja kao i dubinu koju je najbolje iskusiti uživo, no s razlogom se smatraju vrhom ponude.

 

Samsung-1.jpg

Tajna novih televizora je i u pozadinskom osvjetljenju QLED panela. Dok ih je donedavno osvjetljavalo statično svjetlo u pozadini, danas ih osvjetljavaju tisuće sitnih LE dioda koje sada aktivno kontroliraju svoju svjetlinu za svaku prikazanu sliku, što naravno diktira sadržaj. Ovime se drastično podigao kontrast, glavni neprijatelj “klasičnih” televizora. No, osim kontrasta, Samsung Neo QLED 8K televizori mogu se pohvaliti najvišom svjetlinom prikaza na tržištu, pa tako ovaj televizor savjetujemo onima koji ga planiraju gledati u dobro osvijetljenim prostorima jer više neće biti dnevnog svjetla koje bi vam moglo pokvariti film.

Tome možemo zahvaliti i najmodernijim premazima koji razbacuju direktno svjetlo kako bi umanjili refleksije. Druga prednost ovog televizora je ta što možete lagano povezati gaming konzolu ili PC računalo i zaigrati bez puno postavljanja jer Samsung ima i napredne automatske gaming postavke. Tako nam ostaje još samo zvuk.

Samsung Neo QLED 8K televizor podržava Dolby Atmos tehnologiju, što znači da s ovim televizorom možemo zaboraviti na stereo zvuk i od sada uživati u pravom prostornom zvuku o kojem sada možete čuti sa svih strana, od nove glazbe do modernih filmova i serija koje akciju sada emitiraju u svim smjerovima kroz vaš prostor. Ako odlučite zvuk nadograditi soundbarom, Samsung istovremeno može nastaviti koristiti zvučnike televizora za prvoklasan zvuk svog surround sadržaja.

 

Samsung OLED 4K

 S druge strane, za oko su nam zapeli i Samsung najmoderniji OLED televizori. Dok je Samsung QLED tehnologija vodeća po svjetlini prikaza za dobro osvijetljene prostore, njihov Quantum OLED panel prodrmao je svijet OLED televizora jer jednim udarcem rješava mnoge nedostatke klasičnog OLED prikaza.

 

Samsung-3.jpg

Dimenzije nisu problem jer TV možete naći u veličinama do 77” dijagonale, a jednom kada ga pokrenete vidjet ćete u što smo se i mi uvjerili: iznimno bogate boje i pod najoštrijim kutom gledanja, apsolutne crne boje koje samo OLED panel može proizvesti, kao i bogate žute nijanse s kojima se klasični OLED paneli uvijek muče. Dapače, Samsung je otišao korak dalje, pa im je preciznost prikaza boja potvrdio Pantone, činjenicu za koju ste donedavno trebali kupovati posebne, iznimno skupe zaslone. Ovaj televizor najbolje će zasjati u tamnijem okruženju gdje apsolutne crne nijanse mogu uistinu doći do izražaja.

Bilo da gledate iznimno tamne filmove poput Batmana ili pak uživate u vrlo šarolikim scenama Doctora Strangea, u svakom slučaju Samsung OLED 4K TV ponudit će najbolje moguće iskustvo gledanja. To je i glavni razlog zašto smo se na kraju odlučili upravo za novi Samsung OLED 4K TV, točnije Samsung OLED S90C verziju. Samsung ga je dizajnirao tako da istovremeno bude iznimno tanak s ujednačenom pozadinom bez ispupčenja kako bi još bolje izgledao ako ga odlučite montirati na zid.

Kao i QLED modeli, podržava prostornu reprodukciju zvuka u obliku Dolby Atmos podrške tako da ovdje ništa ne gubite, a kao i QLED modeli, dodatkom soundbara možete udvostručiti zvuk tako da i soundbar i televizor rade u takozvanom Q-Symphony načinu rada za dobivanje najboljeg mogućeg prostornog zvuka.

Televizor smo brzo postavili. Samsung, naravno, nudi sve aplikacije za streaming sadržaje tako da smo brzo bili spremni za uživanje u novom televizoru, a tmurni dani jednostavno su nestali.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Uživajte i u kišnim danima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.