Na najvećem Job Fairu do sada predstavilo se više od 150 poduzeća

Na najvećem Job Fairu do sada predstavilo se više od 150 poduzeća

Nezaobilazni sajam na kojem studenti odlučuju o budućim karijerama.

Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Saveza Studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET) službeno je otvoren na Zagrebačkom Velesajmu. Na ovogodišnjem, do sada najvećem Job Fairu, predstavilo se više od 150 poduzeća, a u dva dana koliko će se održavati, očekuje se više od pet tisuća posjetitelja.

Domaćin ovogodišnjeg Job Faira, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Vedran Bilas, otvorio je sajam i tom prilikom istaknuo: „Čestitam našem Centru karijera, Savezu Studenta FER-a i KSET-u na dobro obavljenom poslu u organizaciji 16. Job Faira. Napomenuo bih kako studij elektrotehnike i računarstva omogućuje znanja za poslove budućnosti i za zanimanja za koja još ne znamo da postoje.

 

Job_Fair_2023_Otvorenje_3.jpg

Job Fair organiziramo kako bismo našim studentima omogućili da bolje upoznaju poslovno okruženje te kako bi se bolje pripremili za poslove koji ih čekaju nakon što završe fakultet. Svim studentima želim poručiti da budu redoviti u pohađanju studija i obavljanju studentskih obveza te neka vam stjecanje znanja bude na prvom mjestu. Nemojte biti zaposlenici koji usput studiraju, jer kada steknete diplomu FER-a, otvorit će vam se najatraktivnija radna mjesta na svijetu“.

Uz prorektora za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom Sveučilišta u Zagrebu, Tomislava Josipa Mlinarića, Job Fair su posjetili i zastupnik Hrvatskog Sabora, Marko Pavić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Bernard Gršić, izaslanica gradonačelnika Zagreba, Nera Pavić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje te izaslanik člana EU parlamenta Karla Resslera, Ivo Pekić.

 

Job_Fair_2023_Otvorenje_5.jpg

Danas i sutra studenti će moći poslušati više od 20 talkova s predstavnicima poduzeća iz različitih sektora i industrija, sudjelovati na stručnih 17 radionica te poslušati panel raspravu na temu karijere poslije diplome, dok će Hot Talk ove godine biti s Hrvojem Ćosićem, direktorom Aircasha.

Među ovogodišnjim izlagačima bit će prisutni: Valcon, HT, Happening, Ericsson Nikola Tesla, A1 Hrvatska, Aircash, b2match, HEP, IBM, Infobip, Koios, Končar, Moberg, OTP banka, Pixion, Porsche Digital Croatia, Securitas, Siemens, Span, Xylon, Sofascore, Productive, Njuškalo, Nets, Croatia osiguranje, Ars Futura, Barrage, Fina, Ignit...

 

Job_Fair_2023_Otvorenje_1.jpg

„Svi smo jako uzbuđeni što smo mogli i ove godine organizirati Job Fair čiji je cilj studentima i studenticama omogućiti priliku da se na jednoj lokaciji raspitaju o prilikama koje se nude u industriji i pronađu karijeru koja im se sviđa. Pripremili smo zaista bogat program s našim partnerima, kojim pokrivamo i obrazovanje i zabavu.

Motivirajući i potičući studente na društvenu proaktivnost tijekom studiranja te stvarajući okruženja u kojem svoje studiranje mogu učiniti bogatijim za sebe i druge, jedini je način na koji ćemo omogućiti mladima da iskoriste svoj potencijal i slobodno vrijeme provedu kvalitetno.“, zaključili su Nikolina Relić, karijerna savjetnica Centra karijera FER-a i Antonijo Damjanović, predsjednik Saveza studenata FER-a i voditelj KSET-a.

 

Job_Fair_2023_Otvorenje_2.jpg

Na poveznici možete pronaći program ovogodišnjeg Job Faira.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Na najvećem Job Fairu do sada predstavilo se više od 150 poduzeća - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.