Motorola predstavila nove mobitele u Milanu

Motorola predstavila nove mobitele u Milanu

Stigla kamera od 200 megapiksela

VIDI je sudjelovao u predstavljanju tri najnovija Motorola Edge mobitela koji donose ponešto za svakog kupca, a uz flagship specifikacije nisu zaboravili ni na jedinstven dizajn.

Tri nova mobitela koja smo i sami isprobali na njihovom događanju u Milanu spadaju u brend Motorola Edge, tako da možete očekivati specifikacije od mid-range sve do high-end kategorije. Mobiteli su uz glazbenu i plesnu točku predstavljeni novinarima iz cijelog svijeta, a donose brojne novosti poput super brzog punjenja snage 125 W, kamere od 200 megapiksela, novih mirisnih kutija za jedinstveno iskustvo kod prvog otvaranja mobitela te raznih dizajna uređaja koji bi trebali pronaći korisnika u svakoj skupini kupaca.

Riječ je o novoj Motoroli Edge 30 Ultra, Edge 30 Fusion i Edge 30 Neo. Dakle, to su tri nova modela koja se dodaju već postojećim modelima Edge 30 kategorije te ju nadopunjuju, tako da sada imate velik izbor mobitela od kojih možete izabrati idealnog suputnika.

Motorola Edge 30 Ultra

Flagship model dolazi i s flagship specifikacijama: tu je najnoviji Snapdragon 8+ gen 1, poboljšani čipset koji uz malo bolje performanse donosi značajno bolje trajanje baterije na novim uređajima, spajajući visoke performanse i dugo trajanje baterije. Uz njega dobivamo i 12 GB radne memorije koja će osigurati dugogodišnji rad i multitasking bez limita, a omogućuje i ozbiljan rad na monitorima s njihovom ReadyFor funkcijom.

Za sve podatke tu je pohrana od 256 GB, a WiFi 6 i 5G osiguravaju prijenos podataka. Na „briefingu“ nam je potvrđeno i da svi modeli dolaze s brzim punjačima koje podržavaju, a kod Ultra modela to je čak 125 W snage, tako da i kratka pauza osigurava cjelodnevno trajanje baterije koja iznosi 4.610 mAh. Naglasili su i brzo bežično punjenje snage 50 W, tako da svog ljubimca možete lagano bežično napuniti brže nego dobar dio flagshipa žicom.   

Motorola je prva koja je na tržište dovela novi senzor glavne kamere od 200 megapiksela koji, osim brojem piksela, prednjači i po veličini dijagonale za dobivanje najboljih mogućih slika u svim svjetlosnim uvjetima. Standardno povezuje 16 susjednih piksela u jedan veliki kako bi mogli prikupiti što više svjetla i boje u što kraćem vremenu, dajući odlične noćne performanse. Tu uvelike pomaže i optička stabilizacija koja se pokazala iznimno bitnom, kako kod slike, tako i kod videa.

 

motorola predstavila nove mobitele 2

 

Od najbitnijih specifikacija tu je i sam zaslon. Riječ je o pOLED zaslonu FullHD+ rezolucije i brzine osvježavanja od 144 Hz. Dolazi sa standardno visokom svjetlinom od oko 1.250 nita te je lako čitljiv i na suncu. Spomenimo da je dijagonala zaslona 6,67 inča, što znači da lagano sjeda u svaku ruku te se može bez problema koristiti i jednom rukom.  

Cijena Edge 30 Ultra modela kod nas će iznositi 6.999,00 kuna.

Motorola Edge 30 Fusion

Motorola je ovom mobitelu i na predstavljanju pristupila malo drugačije, te se osim performansi ovdje puno pažnje pridalo dizajnu i samom osjećaju držanja mobitela. Cilj im je bio napraviti najtanji mogući mobitel koji i dalje dobiva vrhunske performanse, a Fusion je rezultat tih ciljeva. Straga ima matirano staklo tako da ne ostaju otisci prstiju, a dolazi i u verziji s veganskom kožom za one koji se žele istaknuti, kao i imati bolje držanje mobitela.

 

motorola predstavila nove mobitele 3

 

Specifikacije osiguravaju rad bez zastajkivanja s obzirom da mobitel ima Snapdragon 888+ 5G čipset, kao i 8 GB radne memorije, što zajedno sa čistim Android 12 sustavom znači dugogodišnji rad bez problema.
Kamere na ovom modelu sastoje se od glavne kamere od 50 megapiksela koja ponovno može slikati iznimno oštre slike kada su uvjeti povoljni ili povezati susjedne piksele kako bi se poboljšala noćna fotografija.

Kamera je stabilizirana, pa nudi i odlične video performanse. Kao i Edge 30 Ultra, Fusion model također podržava 8K snimanje, a glavni senzor je i optički stabiliziran.

Cijena Edge 30 Fusion modela kod nas će iznositi 4.499,00 kuna.

Motorola Edge 30 Neo

Neo model fokusira se na zanimljiv dizajn i vesele boje kućišta koje su razvili u suradnji s kompanijom Pantone, a predstavljaju neke od najpopularnijih boja poput njihove Very Peri na koju je otišlo i puno fokusa tijekom predstavljanja. Dodatak je i vanjski prsten oko otoka s kamerama na stražnjoj strani koji ima rubno osvjetljenje te se pali kod dobivanja poruka, obavijesti i poziva, kao što to drugi modeli rade sa zaslonom.

Zaslon na ovom modelu je ravan, a ima dijagonalu od 6,28” što ga čini idealnim za manje ruke, kao i za džepove ili torbice. I dalje dobivate pOLED zaslon s FullHD+ rezolucijom koji se osvježava s do 120 Hz te je iskustvo korištenja i dalje na flagship razini za sve svakodnevne radnje, od surfanja webom, pisanja tekstova i ostalih multimedijskih sadržaja. Mobitel je iznimno lagan sa svega 155 g, možete ga lagano puniti brzim 68 W punjačem ili bežičnim punjenjem, a baterija od 4.020 mAh provući će vas kroz dan bez problema.

 

motorola predstavila nove mobitele 4

 

S obzirom na sve specifikacije, koristi se i štedljiv procesor u obliku Qualcommovog Snapdragon 695 5G čipseta i 8 GB radne memorije za lagani multitasking i brzi prijelaz između aplikacija. Kao i ostali modeli, ima otključavanje senzorom ispod zaslona, a prema potrebi možete memoriju proširiti dodatnom MicroSD karticom.

Cijena Edge 30 Neo modela kod nas će iznositi 2.799,00 kuna.

Svi modeli će se uskoro pojaviti i na našem tržištu, a osim u dućanima možemo ih očekivati i kod teleoperatera, pa se nadamo da ćete i vi imati priliku uživati u njima kao što smo i mi na predstavljanju.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola predstavila nove mobitele u Milanu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.