Zašto nam se svidjela nova Galaxy S22 serija - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Zašto nam se svidjela nova Galaxy S22 serija

Zašto nam se svidjela nova Galaxy S22 serija

Samsung flagship Galaxy S serija pametnih telefona među ostalim poboljšanjima još je jednom unaprijedila kamere i kvalitetu ekrana, a model Ultra sada dolazi s S-Pen olovkom.

Iz generacije u generaciju Samsung pametni telefoni izdvajaju se kvalitetom prikaza na ekranu. Kako u redakciji aktivno koristimo i S20 i S21 seriju, jednostavno nam je bilo usporediti Dynamic AMOLED zaslon kroz godine. Prošli mjesec predstavljena Galaxy S22 serija u tom području ponovno je doradila već ionako ponajbolji zaslon na tržištu. Model Samsung Galaxy S22 Ultra na svom ogromnom 6,8-inčnom zaslonu donosi najvišu svjetlinu od čak 1.750 nita i velika je vjerojatnost da će vaš novi Galaxy biti najkvalitetniji zaslon u kući što uključuje prikaz HDR sadržaja.

No budući da na telefonu ne gledamo samo Netflix, nego ga koristimo i za posao, mailove, fotkanje i bilješke na događanjima, takav visoki brightness nije uvijek neophodan. Samsung Galaxy S22 Ultra dolazi zato s Vision Booster tehnologijom koja prilagođava razinu svjetline tijekom dana za uvijek najprimjereniji prikaz. Dok najveći model iz serije dolazi sa 6,8-inčnim zaslonom, Samsung Galaxy S22+ ima Dynamic AMOLED 2X zaslon od 6,6 i Samsung Galaxy S22 s ekranom od 6,1 inča.

IMG 0134 mala 2

Uz dobar kut gledanja, fenomenalni prikaz crne i ogroman kontrast te autentičan prikaz boja Dynamic AMOLED 2X zasloni na novoj seriji zaštićeni su Corning Gorilla Glass Victus+ zaštitnim staklom, pa se ne treba zamarati potencijalnim ogrebotinama u džepu ili torbici.

 

Povratak multitasking kralja

Note je bila jedna od najpopularnijih Samsungovih serija pametnih telefona, predvodnik phablet vala kada su još pametni telefoni ekranima bili ispod 5 inča. Ponovno ćemo dobiti to iskustvo elegantnog poslovnog i multimedijalnog telefona s dodatkom S-Pen olovke koja dolazi integrirana u Samsung Galaxy S22 Ultra model. S Note serijom povezane su i pojačane opcije kamere, dok je S serija poznata po flagship performansama.

S Pen olovka znatno proširuje mogućnosti telefona, od brzog pisanja bilješki po zaključanom zaslonu, do komentara na dokumentu ili fotografiji. Jedna od super opcija je korištenje S Pen olovke kao okidača za kameru, što je korisno u slučaju obiteljskih portreta ili selfija koje sa zabave šaljete jalnim prijateljima koji nisu htjeli ići. Suradnja Samsunga i Wacooma rezultirala je olovkom koja ima 70% manju latenciju, pa ćete uz gotovo nepostojeći lag i zvučne efekte škrabanja po papiru imati osjećaj pravog pisanja čak i ako ste više umjetnička duša.

Puno se radilo i na dizajnu. Samsung Galaxy S22 Ultra ima nešto oštrije rubove u odnosu na ostatak S22 serije. Telefon ima matiranu završnu obradu stakla i elegantan dizajn uređaja.

Sve nas polako dovodi do kamera. Prije samih specifikacija koje su ponovno unaprijeđene, spomenuli bi novu mogućnost Nightography koja daje oštrije i jasne videozapise i na prednjoj selfie i na stražnjim kamerama neovisno o dobu dana ili noći.

 

1 28 Galaxy S22 Ultra S Pen writing HI

I softverska nadogradnja ne bi bila svemoguća da Samsung Galaxy S22 Ultra nema i snažne hardverske specifikacije kamera. Čak je pet odvojenih leća na stražnjoj strani pri čemu kamera ima ugrađen 2.4-mikrometarski senzor piksela čime se propustiti može značajno veća količina svijetla. Uz to, za jasnije noćne videe pobrinut će se Super Clear Glass leće koje uz ostalo eliminiraju odsjaj. Neke od naprednijih opcija su mogućnost zumiranja do 100× kod snimanja, naprednije umjetne inteligencije kod Portrait načina rada te pristup Expert RAW aplikaciji koja ima velik broj alata za obradu fotografije.

Glavna kamera ima 108 megapiksela, optičku stabilizaciju i laserski autofokus. Tu su još periskopska telefoto kamera s čak 10× optičkim zoomom, još jedna 10-megapikselna telefoto kamera s 3× zumiranjem te ultraširoka 12-megapikselna snimalica.

Kada smo već spomenuli selfie kameru, ona uz sve napredne softverske modove snimanja sada ima i visoku 40-megapikselsku rezoluciju.

Nova serija S telefona donosi značajni napredak u području performansi, dolazi s Exynoss 2.200 čipsetom napravljenim na 4-nanometarskom proizvodnom procesu, značajno pojačanim performansama grafičkog čipa te tehnologijama kao što su Wi-Fi 6E koji donosi veću brzinu u odnosu na Wi-Fi 6. Pametni telefon ima 5G modem, a tu je i velika baterija od 5000 mAh. Samsung Galaxy S22 Ultra je moćan pametni telefon koji je spreman za rad na terenu, u redakciji, na foto seansama i to sve troši bateriju. Pa, iako će za veliku većinu korisnika biti dovoljna za više od cijelog dana korištenja, s brzim 45-vatnim punjenjem.

 

Zelena milja

Samsung je s novom S serijom puno uložio i u održivost, pa su kod dizajna korištene eco-friendly komponente. U dijelovima se koristi 20% reciklirane plastike od odbačenih ribarskih mreža. Reciklirani materijal se koristi u modulu zvučnika i unutarnjim dijelovima tipki za uključivanje/isključivanje te podešavanje glasnoće.

 

1 36 Galaxy S22 Ultra Nightography4 HI

Nightography: Nova poboljšana opcija snimanja omogućuje oštrije i jasnije videozapise na stražnjoj i prednjoj kameri po noći

Pametni telefoni dolaze u pakiranju koje koristi 100% reciklirani papir, a kućišta dolaze uz UL certifikat koji garantira korištenje održivih materijala.

 

Manja braća

Cijela S serija dijeli niz mogućnosti poput Nightography poboljšanja kod fotoaparata, Dynamic AMOLED 2X ekrana i softver. Samsung Galaxy S22+ i Samsung Galaxy S22 imaju čvrsto premium kućište od Armor Aluminum materijala na okviru te staklo zaštićeno Corning Gorilla Glas Victus+ zaštitnim staklom s prednje i stražnje strane. Sva tri modela dolaze i s istim jakim procesorom.

IMG 0027 malaa

Ono gdje nastaju razlike su u veličini, pa Samsung Galaxy S22 ima manje gabarite i posljedično manju bateriju od 3.700 mAh te podržava brzo punjenje od 25 W. Samsung Galaxy S22+ ima bateriju od 4500 mAh i jednako brzo punjenje kao najjači model u seriji.

Manji dvojac ima i drugačiju konfiguraciju kamera, pri čemu glavna kamera ima 50 MP, a uz nju su na stražnjoj strani telefoto kamera od 10 MP i ultraširoka kamera od 12 MP. Svidjele su nam se opcije za snimanje videa poput Auto Framing značajke koja može pratiti do 10 osoba istovremeno i automatski prilagođavati fokus kamere. VDIS tehnologija smanjuje vibracije kod snimanja videa i pridonosi stabilnijoj i oštrijoj slici u pokretu.

 

2 23 Galaxy S22 Front2 Green HI

Trojac nove napredne S22 serije dolazi s najnovijim Androidom 12 i One UI 4.1 sustavom koji je zaslužan za dizajn ikona i widgeta. Moguće je odabirati palete boja, a u tipkovnici ima ogroman izbor emotikona, GIF-ova i naljepnica.

Samsung Galaxy S22 serija kao i svake godine zasjeda na vrh Android flagship segmenta. Izdvaja se po najboljem zaslonu na tržištu, iznimnim foto mogućnostima u koje ulaze i novi napredni featurei poput Nightographya. Samsung Galaxy S22 Ultra oživljava tradiciju Notea i ima S Pen olovku, a s cijelom serijom dolazi vrhunski hardver i izrada.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zašto nam se svidjela nova Galaxy S22 serija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.