Preuranjeni Halloween na gigantskom Hisense 65A9G OLED-u - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Preuranjeni Halloween na gigantskom Hisense 65A9G OLED-u

Preuranjeni Halloween na gigantskom Hisense 65A9G OLED-u

Dok je vani zubato sunce predavalo mjesto ranom sumraku, u toplini naše multimedijalne redakcijske sobe centralno mjesto zauzeo je gigantski Hisense 65A9G.

S OLED ekranom dijagonale 65 inča, Hisense premium model isporučuje HDR sliku 4K rezolucije i kao ostatak OLED modela na tržištu nevjerojatan kontrast i savršen prikaz crne boje.

Razlog fenomenalnim mogućnostima OLED-a je tehnologija u kojoj se svaki pojedini piksel može paliti i gasiti, pa je crna doista crna, a kontrast gotovo beskonačan čime se dobiva punina doživljaja i kvaliteta slike.

Šareni HDR klaun

OLED televizori daleko najbolji kada je u pitanju prikaz sportskog sadržaja zbog gotovo trenutne brzine odziva i ujednačenog osvjetljenja.
Međutim, kod svakog modernog televizora dosta su važne predefinirane postavke za prikaz slike. Po tom pitanju Hisense nudi nekoliko predložaka, posebno za SRD i HDR prikaz. Riječ je o Standard, Cinema Day , Cinema Night, Dynamic i Sports predlošcima, a kod HDR-a tu je i Imax Cinema predložak.

Većina će korisnika vjerojatno odabrati predložak Standard, premda su Cinema predlošci najprecizniji što se tiče prikaza boja. Hisense također nudi nekoliko predložaka za podešavanje procesiranja bržih scena i slika u pokretu. Kako bi isprobali sve ove postavke, uz zamračenu sobu i kukuruzne tortile zavalili smo se u fotelju i gledali horror filmove ufuravajući se u Halloween raspoloženje.

Film

Na repertoaru je bio film IT koji ima HDR 4K kvalitetu, a ujedno je i nostalgični povratak u zlatno doba žanra u 80-im godinama prošlog stoljeća. HDR performanse su očekivano odlične. Hisense navodi maksimalnu peak svjetlinu od 800 nita, što je nekako uobičajeno za moderne OLED televizore. Izniman kontrast i slika koja ima svoju „dubinu“ svakako omogućuju odličan HDR prikaz.

Gaming na gigantskom ekranu

OLED televizori zbog svog brzog ekrana idealni su za gaming na konzolama i PC-u. Mi smo spojili našu Plejku 5. Nakon Horizon Zero Dawn i Call of Duty Warzone, kolegica je poželjela igrati casual platformer, pa je u 4K rezoluciji istraživala uzbudljiv svijet Astro Playgrounda.
Televizor je specifičan po tome što dolazi uz ugrađeni soundbar, pa je i zvuk nešto iznad konkurentnih modela koji nemaju ovako pozicioniran zvučnik. Slušali smo nekoliko rock klasika, a izvršni je urednik iz nepoznatih razloga upalio novi singl Adele.Ovaj TV dolazi s ukupno četiri HDMI priključka, dva USB priključka i optičkim audio izlazom. Što se tiče bežične povezivosti, na raspolaganju su vam WiFi po 802.11ac standardu, kao i Bluetooth.


Masivan televizor

Dizajn Hisense 65A9G modela ne otkriva masivni stalak koji je ispunje utezima kako bi veliki ekran držao na mjestu. Korisnik s prednje strane vidi samo ekran s iznimno tankim rubovima i metalni soundbar u podnožju. Model je blago nagnut prema natrag i savršeno će se uklopiti u sobe u kojima je postolje za televizor nešto niže. Kod OLED televizora velika je prednost što imaju iznimno širok vidljivi kut i otkuda god da gledate imat ćete savršen prikaz. Hisense kao Smart TV platformu koristi vlastito softversko sučelje VIDAA. Ponajprije se ističe jednostavnošću korištenja i dobrom preglednošću. Glavni streaming servisi su dostupni, što uključuje: Netflix, YouTube, Prime Video, Rakuten TV. Od ostalih poznatijih aplikacija valja spomenuti Red Bull TV, NBA i UEFA TV. Treba napomenuti da dostupnost sadržaja ovisi o regiji.

Hisense 65 A9 TV 1

Hisense OLED je kvalitetan TV i ako vam je kvaliteta slike i zvuka na prvom mjestu, OLED je još uvijek nenadmašan, a ugrađeni soundbar omogućuje odgovarajuću zvučnu kulisu. Dizajnerski je iznimno jednostavan i uklopit će se lako u bilo koji interijer, a softverska platforma nudi sve najpopularnije aplikacije.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Preuranjeni Halloween na gigantskom Hisense 65A9G OLED-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.