Top 5 stvari koje morate znati o Samsung Neo QLED 8K

Top 5 stvari koje morate znati o Samsung Neo QLED 8K

Samsung Neo QLED 8K

Na Samsungovom Neo QLED 8K televizoru igrali smo Wreckfest, gledali najjače HDR naslove s Netflixa i odvrnuli par puta Krankšvester dok su ljudi bili na pauzi (#jednorogi Pegaz). 

Ima impresivne gaming mogućnosti uz punu podršku za HDMI 2.1, kvalitetan zvuk te opcije poput Multi View mogućnosti istovremenog prikaza sadržaja iz raznih izvora.

Najnoviji Samsungovi Neo QLED 8K televizori stižu s revolucionarnom Mini LED tehnologijom koja omogućuje iznimno visoku, maksimalnu razinu svjetline i dosada najbolji prikaz crne boje kod QLED televizora. Njegova 8K rezolucija u kombinaciji s Neo Quantum 8K procesorom slike donosi jasnu i oštru sliku iznimnih boja. Novi se Neo 8K QLED odlikuje i iznimnim gaming mogućnostima, što uključuje podršku za ALLM i VRR tehnologije, kao i 4K@120 Hz.

 

Samsung Neo QLED QN900A 75 1 2

Gamebar: Posebni izbornik prikazat će vam sve relevantne pokazatelje vezane uz igranje igara

 

Za posebno kvalitetan zvuk brine se najnoviji višekanalni zvučnički sustav maksimalne izlazne snage od 80 W.Ne nedostaje ni naprednih značajki poput Multi View opcije koja omogućuje istovremeni prikaz sadržaja iz više izvora, što uključuje i prikaz ekrana pametnog telefona.

 

 Mini LED

Napredna Quantum Mini LED tehnologija u kombinaciji s preciznim potpunim (Full Array) lokalnim zatamnjenjem omogućuje vrhunsku kvalitetu slike. Pozadinsko osvjetljenje temelji se na tisućama minijaturnih LEDi-ca manjih od 0,2 mm i omogućuje preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja i dosada najbolji prikaz crne boje. Mini LED tehnologija također omogućuje iznimno visoku maksimalnu razinu svjetline što se posebno ogleda u superiornoj dinamici slike.

 

Samsung Neo QLED QN900A 75 1

Isprobali smo Netflixov ponajbolji HDR sadržaj u vidu filma The Siege of Jadotville i dokumentarac Chasing Corals. HDR i igre koje smo isprobali na Neo QLED 8K televizorima izgledaju spektakularno te ovaj Samsungov Neo QLED 8K televizor na dosada nezabilježeni način prikazuje najtamnije i najsvjetlije elemente slike.

 

8K rezolucija

Zahvaljujući 8K rezoluciji i najnovijem Neo Quantum 8K procesoru koji se oslanja na umjetnu inteligenciju, Samsungovi Neo QLED 8K televizori donose iznimno jasnu i oštru sliku živopisnih boja. 8K rezolucija donosi ukupno 7680 x 4320 piksela koji su kod ovog televizora zaduženi za prikaz slike. To je čak četiri puta više od danas već uobičajene 4K rezolucije. Preciznije, riječ je o 33,2 milijuna piksela!

Napredna 8K AI upscailing tehnologija omogućuje skaliranje slike pomoću umjetne inteligencije, što u stvarnosti funkcionira više nego impresivno.

 

Impresivne gaming mogućnosti

Samsungov Neo QLED 8K je posebno dojmljiv gaming televizor, ponajbolji na tržištu, bilo da koristite neku od najnovijih igraćih konzola ili PC. Odmah po priključenju TV je automatski prepoznao PlayStation 5, prebacio se u Game način korištenja i uključio sve napredne opcije, uključujući ALLM, podršku za 120 fps-a i 4K HDR. Sve napredne mogućnosti nisu nam puno pomogle u Returnal igri koju smo na plejki prolazili.

 

Samsung Neo QLED QN900A 75 3

Gameview: Wreckfest trkaću igru igrali smo na Ultrawide Gameview načinu širokokutnog prikaza slike koji je tu zbog boljeg doživljaja u igri

Priključili smo i gamning PC koji može isporučiti viši framerate i isprobali VRR (variable refresh rate) tehnologiju. NEO QLED ima native podršku za 1440p i 1080p na 120 Hz. Izdvojimo i game bar, posebnu traku do koje dolazite dužim pritiskom na play/pause tipku na upravljaču, a koja na jednom preglednom mjestu nudi sve informacije vezano za gaming mogućnosti i potencijalno dostupna podešenja.

Isprobali smo i ultrawide Gameview, opciju koja omogućuje prikaz igara u širokom formatu slike, što pridonosi znatno boljem doživljaju prilikom igranja, a mi smo ga isprobali igrajući COD: Warzone, Wreckfest, a naš Mario je odradio desetak sati WOW: Shadowladns.

 

Kvalitetan zvuk

Samsungov Neo QLED 8K TV opremljen je najnovijim zvučničkim sustavom koji donosi podršku za tehnologiju Object Tracking Sound Pro, što jamči odgovarajući doživljaj zvuka iz svih kutova. Višekanalni zvučnički sustav sastoji se od ukupno osam zvučnika maksimalne izlazne snage od 80 vata. Ovakav zvučnički sustav omogućuje kreiranje impresivnog zvučnog doživljaja s naglaskom na prostornost i posebno dobro izražene efekte u igrama i filmovima.

Spacefit sound tehnologija automatski optimizira zvuk neovisno o tome koristite li TV na stolu ili je montiran na zid. Ukoliko se pak odlučite dodatno poboljšati zvučni doživljaj kupnjom zasebnog zvučnika, tehnologija Q-Simphony omogućuje televizoru i zvučniku da rade istovremeno za postizanje boljeg surround iskustva.

 

MultiView prikaz

MultiView opcija omogućuje vam prikaz sadržaja na televizoru iz više izvora istovremeno. Mi smo isprobali varijantu s YouTube videom s jedne, i igrom s druge strane ekrana. Na ovaj način primjerice možete gledati gameplay video dok u drugom prozoru igrate tu istu igru, pa ako negdje zapnete odmah možete pogledati kako riješiti problem. Moguće je dakako prikazati sliku i s primjerice pametnog telefona istodobno s nekim drugim sadržajem na televizoru.

 

Samsung Multiview 1 v2

Multiview: Ekran televizora možete podijeliti u više odvojenih prozora, pa na jednom surfati na računalu, na drugom imati zaslon telefona i na trećem YouTube ili bilo koje druge kombinacije

 

Možete koristiti ukupno četiri izvora odjednom, što uključuje PC, Blue Ray player, TV tuner. Nadalje, omogućeno je korištenje podržanih USB kamera za video pozive. Nakon priključenja TV automatski prepoznaje kameru, a nakon odabira odgovarajuće opcije za video pozive pokrenut će se pripadajuća aplikacija.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Top 5 stvari koje morate znati o Samsung Neo QLED 8K - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.