Velik interes za donacije softvera u cloudu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Velik interes za donacije softvera u cloudu

Velik interes za donacije softvera u cloudu

Microsoft Hrvatska u suradnji s Fondacijom Mozaik, službenim predstavnikom globalne Udruge TechSoup, održao je edukativni seminar Technology for Good na kojem je više od 70 predstavnika nevladinih organizacija pokazalo veliki interes za donacijom softvera u oblaku.

Fokus seminara bio je na donacijama usluga u oblaku, posebice cloud tehnologiji Azure, te na softveru Office 365 koji donosi alate potrebne za moderno uredsko poslovanje.

Direktorica Microsoft Hrvatska, Lejla Zukić-Krivdić izjavila je kako "Microsoft na globalnoj razini svakodnevno donira softver u vrijednosti od 2.6 milijuna dolara, a u svijetu surađuje s milijun nevladinih organizacija od čega njih 76.000 koristi neki od Microsoftovih besplatnih softvera." Zukić-Krivdić se dotakla i naše regije, te spomenula kako je 650 nevladinih organizacija koristilo neku vrstu softvera, "od čega imamo 50 novih organizacija u posljednjih godinu dana, što govori i o svjesnosti nevladinih organizacija koliko im tehnologija može pomoći u njihovim aktivnostima".

Tech4Good 2

Kako Microsoft tvrdi, u procesu donacije softvera važnu ulogu ima udruga TechSoup koja kroz tehnologiju i nova rješenja kontinuirano doprinosi poboljšanju uvjeta rada nevladinih organizacija.

Nevladinim udrugama pruža se mogućnost besplatnog dobivanja operativnog sustava Windows 10 te softvera Office 365, rješenja Microsoft Dynamics, Azure te Power BI. Predstavnici udruga će moći nazočiti webinaru naziva 'Organizacija vremena i praćenje izvršavanja zadataka kroz Planner' koji će se održati 18. svibnja (prijave je moguće ostvariti ovdje).

Tech4Good 4

U sklopu događanja udruga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) predstavila je projekte u sklopu kojih su koristili Microsoft proizvode – Office 365 i Skype for Business. Tomislav Ramljak, predsjednik CNZD-a naveo je projekte Dan sigurnijeg interneta 2016. i 2017.u sklopu kojih je u dvije godine obuhvaćeno 300 škola u Hrvatskoj i više od 16.000 djece te jedinstveni projekt Web detektivi putem kojeg je 95 učenika osnovnih škola educirano kako prepoznati i prijaviti neprimjereno ponašanje na internetu. PR

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Velik interes za donacije softvera u cloudu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.