Apple Intelligence stiže: iPhone 16 Pro prvi dojmovi

Apple Intelligence stiže: iPhone 16 Pro prvi dojmovi

Dobili smo prve dojmove novog Apple flagship pametnog telefona na službenom predstavljanju za hrvatsko tržište u trgovini iStyle.

U petak ujutro prije početka službene prodaje novih uređaja u Hrvatskoj, domogli smo se novog iPhone 16 Pro za kratke prve dojmove.

iPhone 16 Pro dolazi s ProMotion Always-on zaslonom dijagonale 6,3 inča, dok dijagonale Pro Max varijante iznosi 6,9 inča.        

 

1000004421.jpg

Oba uređaja izrađena su od titanija 5. stupnja, za koji Apple tvrdi da je lakši od nehrđajućeg čelika.

Pro i Pro Max verzije dostupne su u četiri boje: crnoj, bijeloj, "prirodnoj" i "pustinjskoj" koja podsjeća na prašnjavo zlatnu boju.

1000004423.jpg

Ovi modeli koriste novi A18 Pro čipset izrađen u 3nm procesu, a koji je brži i učinkovitiji od standardnog A18 čipa kojeg pronalazimo u običnoj verziji iPhone 16.

Stražnji sustav kamera na Pro i Pro Max verzijama iPhone 16 donosi 48 MP Fusion kameru, 48 MP ultraširoku kameru i telefoto leću od 12 MP.

 

1000004425.jpg

Poboljšana glavna kamera omogućuje snimanje videa u 4K rezoluciji pri 120 sličica u sekundi i snimanje usporenih snimki.

Kao i obična verzija iPhone 16, Pro i Pro Max varijante dolaze s novom dediciranom tipkom za kontrolu kamere koja omogućuje lakši pristup kameri i svim njenim alatima, kako za snimanje, tako i za uređivanje.

 

1000004424.jpg

U oba Pro mobitela ugrađena su četiri mikrofona za poboljšano snimanje zvuka, a omogućuju i snimanje prostornog zvuka (Spatial Audio).

 

IMG_5698.jpg

iPhone 16 Pro podržava Qi2 bežično punjenje, a Apple je predstavio i nova MagSafe kućišta za punjenje prilagođena novoj tipki za kontrolu kamere.

Kao što možete očekivati, titanij na uređaju ostavlja dojam Premium telefona, što iPhone i jest.

 

1000004428.jpg

Kamera je, kao i uvijek s Appleovim uređajima, na zavidnoj razini i svakako među najboljima u klasi.

Telefon je, kao i prethodnih godina, kvalitetna nadogradnja prethodne generacije, tako da Apple iz godine u godinu predstavlja sve kvalitetniji uređaj.

 

1000004429.jpg

Apple Intelligence na sve iPhone uređaje stiže početkom listopada, kao što je i najavio na službenom predstavljanju nove generacije početkom mjeseca, uz iznimku Europske unije i Kine.

Čini se da je glavna prepreka tome Akt o digitalnim tržištima Europske unije - regulativa koja se bori protiv monopola velikih tehnoloških tvrtki. Apple je izjavio da radi s Unijom na tome da dovede Apple Intelligence značajku na tržište unutar Europske Unije, ali još nije poznato kad i hoće li dvije strane postići dogovor. 

Stoga, Apple Intelligence bi u nekom trenutku trebao stići na europsko tržište, ali još nije poznato kad će to točno biti. 

Detaljniju analizu i test svih drugih noviteta i mogućnosti ovog flagship uređaja od Applea čitajte u novom broju časopisa VIDI.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.