Samsung predstavio energetski učinkovitu AI perilicu rublja i kombinaciju perilice i sušilice

Samsung predstavio energetski učinkovitu AI perilicu rublja i kombinaciju perilice i sušilice

Samsung Electronics će predstaviti na sajmu IFA 2024 svoju najnoviju liniju energetski učinkovitih uređaja. Novi portfelj proizvoda uključuje BESPOKE AI perilicu rublja s dodatnom A-55 % energetskom učinkovitošću i Bespoke AI perilicu rublja Combo.

BESPOKE AI perilica rublja očekuje se na tržištu u prvoj polovici 2025. godine, a Samsung tvrdi da troši do 55 % manje energije od minimalnih zahtjeva energetske učinkovitosti potrebnih za ocjenu klase A.

Samsung je takvu energetsku učinkovitost postigao naprednim tehnologijama, a njihova srž je Bubble Shot, koji izvlači sapunicu kroz cirkulacijsku pumpu i raspršuje je na vrh rublja unutar bubnja. To čini pranje učinkovitijim  uz lakše natapanje rublja što dopušta deterdžentu da ravnomjerno prodre u odjeću. Kombinira se s Ecobubble tehnologijom i algoritmima za povećanje dodatne energetske učinkovitosti.

Implementacija platforme AI Home dodatna je promjena vrijedna pažnje. Ovaj široki sedam-inčni LCD zaslon osjetljiv je na dodir i služi kao intuitivni kontrolni centar za pranje rublja. Ne samo da korisnici mogu brzo odabrati svoj ciklus pranja, već mogu dobiti i personalizirane preporuke za pranje, koje odgovaraju njihovim navikama i potrebama.

BESPOKE-AI-Washer.jpg

Na sajmu IFA 2024, Samsung također predstavlja model Bespoke AI Laundry Combo, koji će uskoro biti dostupan na europskom tržištu. Model kombinira perilicu i sušilicu u jednom uređaju oslobađajući korisnike da prebacuju rublje u sušilicu poslije pranja.

Samsung je posebno naporno radio na poboljšanju učinkovitosti sušenja. Heatpump Drying tehnologija suši odjeću brzo, nježno i učinkovito na niskim temperaturama.

Nadalje, posebno dizajnirana struktura kanala poboljšava učinkovitost unutarnje cirkulacije zraka, omogućujući učinkovitu ponovnu upotrebu i prijenos toplinske energije. 

Bespoke-AI-Laundry-Combo.jpg

S ovim napretkom u hardveru, nova energetski učinkovita linija također podržava SmartThings AI Energy Mode. Nakon spajanja uređaja na SmartThings platformu, korisnici mogu provjeriti dnevnu, tjednu i mjesečnu potrošnju energije. Kada procijenjeni mjesečni račun za struju premaši ciljani iznos, korisnici mogu aktivirati AI Energy Mode putem aplikacije SmartThings za proaktivnu uštedu energije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.