Samsung predstavio novu liniju Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity monitora za 2024. godinu

Samsung predstavio novu liniju Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity monitora za 2024. godinu

Na predstavljanju novih Samsung Odyssey, Smart Monitor i ViewFinity najzanimljivija značajka je svakako pripala Odyssey OLED monitorima sa Safeguard+ značajkom, koja bi trebala spriječiti nastanak burn-ina zaslona. 

Odyssey OLED modeli za 2024. godinu proširuju Samsung portfelj OLED performansi sljedeće generacije s novim Odyssey OLED G8 (model G80SD) i Odyssey OLED G6 (model G60SD) monitorima.

Odyssey OLED G8 je prvi, ravni 32-inčni Samsung OLED gaming monitor s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom i formatom slike 16:9. Donosi brzinu osvježavanja od 240 Hz i vrijeme odziva od 0.03ms gray-to-gray (GtG) za ultra glatko i intuitivno iskustvo gaminga.

Odyssey OLED G6 ima 27-inčni zaslon s QHD (2560 x 1440) rezolucijom te podrškom za format slike 16:9. Brzina osvježavanja od 360 Hz i vrijeme odziva od 0.03ms GtG omogućava gejmerima jednostavnu prilagodbu za brzi i dinamični gameplay.

Odyssey_OLED_G8_G80SD_5_1.jpg

Novi Odyssey OLED G8 je prvi Samsung OLED gaming monitor kojeg pokreće AI tehnologija. NQ8 AI Gen3 procesor, isti kojeg Samsung koristi u svojim 2024 8K televizorima, povećava sadržaj na gotovo 4K pri korištenju Samsung Gaming Hub platforme i izvornih Smart TV aplikacija na monitoru kako bi se postigla veća razlučivost zaslona prilikom gaminga ili drugih opcija zabave.

Oba nova OLED modela sadrže funkciju Samsung OLED Safeguard+, vlastitu inovativnu tehnologiju za sprječavanje nastanka burn-in zaslona. Ova tehnologija prva je u svijetu koja sprječava izgaranje piksela na zaslonu primjenom pulsirajuće toplinske cijevi na monitor. Dodatno, Dynamic Cooling System isparava i kondenzira rashladnu tekućinu za raspršivanje topline pet puta učinkovitije od starije metode grafitnih ploča, koje su sprječavale izgaranje smanjenjem temperature u jezgri.

Monitor također detektira statične slike poput logotipa i programskih traka, automatski smanjujući njihovu svjetlinu kako bi se osiguralo dodatno sprječavanje  izgaranja piksela.

Nova Samsung OLED Glare Free tehnologija također čuva točnost boja i smanjuje refleksije, istovremeno zadržavajući oštrinu prikaza za impresivno iskustvo gledanja, čak i na dnevnom svjetlu. Ovu tehnologiju nalazimo i u novim Samsung televizorima, te S24 liniji flagship mobitela.

 

Smart Monitor M8 s AI procesorom

Nadograđeni modeli Smart Monitor linije za 2024. godinu uključuju M8 (model M80D), M7 (model M70D) i M5 (model M50D).

Smart Monitor M8 sa zaslonom od 32 inča i 4K UHD rezolucijom donosi nove značajke koje pokreće AI tehnologija s NQM AI procesorom, čime se zabavna iskustva podižu na višu razinu. AI upscaling tehnologija donosi sadržaj niže razlučivosti do gotovo 4K , a Active Voice Amplifier Pro koristi AI za analizu pozadinske buke u okruženju kako bi optimizirao dijalog u sadržaju koji korisnik gleda.

Smart_Monitor_M8_M80D_1_1.jpg

360 Audio Mode dostupan na M8 modelu, uparuje se s Galaxy Buds slušalicama za stvaranje impresivnog zvučnog okruženja. Ugrađena SlimFit kamera također olakšava obavljanje video poziva putem mobilnih aplikacija uz Samsung Dex.

Novost u čitavoj Smart Monitor liniji je funkcija Workout Tracker, koja se uparuje s Galaxy Watch pametnim satom, i omogućava praćenje zdravstvenih podataka u stvarnom vremenu na zaslonu monitora, čak i za vrijeme streaminga. Ova funkcija olakšava praćenje ciljeva korisnika te čini vježbanje zabavnijim.

Smart_Monitor_M8_M80D_2_1.jpg

M7 model dostupan je u veličinama od 32 i 43 inča s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom, nudi svjetlinu od 300 nita (uobičajeno) i vrijeme odziva od 4ms gray-to-gray (GtG). M5 model dostupan je u veličinama od 27 i 32 inča s FHD rezolucijom (1920 x 1080), uz svjetlinu od 250 nita (uobičajeno) i vrijeme odziva od 4ms gray-to-gray (GtG).

 

ViewFinity serija za kreativce

Namijenjena kreativcima i profesionalcima te izgrađena na odgovornim praksama, najnovija ViewFinity linija uključuje ViewFinity S8 (model S80UD), ViewFinity S7 (model S70D) i ViewFinity S6 (model S60UD) monitore.

Easy Setup Stand sastavlja se jednim brzim klikom, bez korištenja alata i vijkaka, što omogućava brzo i lako postavljanje i uživanje u živopisnom zaslonu ViewFinity monitora. Svi 2024 ViewFinity monitori podržavaju HDR10 i reprodukciju milijarde boja, što jamči točan prikaz, uz integrirane TÜV-Rheinland certificirane značajke poput Intelligent Eye Care za ublažavanje naprezanja očiju tijekom duljeg vremena rada.

ViewFinity_S8_S80UD_1_1.jpg

ViewFinity S8 nudi veličine zaslona od 27 i 31 inča, oba dolaze s 4K UHD (3840 x 2160) rezolucijom, brzinom osvježavanja od 60 Hz i svjetlinom od 350 nita (uobičajeno). Također, sadrži USB čvorište za jednostavno povezivanje i postolje podesivo po visini. Model S80UD uključuje novi KVM prekidač za lako povezivanje i prebacivanje između dva različita ulazna uređaja, kao i USB-C priključak koji korisnicima omogućuje punjenje uređaja kao što su prijenosna ili tablet računala, snagom do 90 W.

ViewFinity S7 dostupan je u veličinama od 27 i 32 inča, sadrže UHD 4K (3840 x 2160) rezoluciju, svjetlinu od 350 nita (uobičajeno) i brzinu osvježavanja od 60 Hz. ViewFinity S6 dostupan je u veličinama od 24, 27 i 32 inča, sadrže QHD (2560 x 1440) rezoluciju, brzinu osvježavanja od 100 Hz i svjetlinu od 350 nita (uobičajeno), uključujući USB čvorište i postolje podesivo po visini. Model S60UD također ima ugrađeni KVM prekidač i USB-C priključak (sa snagom punjenja do 90W).

 

Novi Samsung monitori za 2024. godinu dostupni su za prednarudžbu od 4. lipnja uz pogodnosti za rane kupce: Samsung Odyssey OLED dostupan je za prednarudžbu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 999,00 EUR, a na poklon dobivate Galaxy Buds2 Pro bežične slušalice. Prednarudžbom Smart Monitora po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 579,00 EUR ili ViewFinity monitora po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 456,00 EUR, na poklon dobivate Galaxy Buds FE bežične slušalice. Promocija vrijedi od 4. do 18. lipnja, a za više informacija posjetite link.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio novu liniju Odyssey OLED, Smart Monitor i ViewFinity monitora za 2024. godinu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.