Samsung predstavio svoje mid-range uzdanice A55 i A35

Samsung predstavio svoje mid-range uzdanice A55 i A35

Galaxy A mid-range serija Samsung pametnih telefona sad također dolazi s Knox Vault značajkom zaštite za izolaciju i sigurnost podataka. Ona je dosad bila dostupna samo za Galaxy S flagship seriju.

Robusna sigurnost ovih dvaju uređaja dolazi u više oblika. Glavna među njima je uvođenje Knox Vault softvera od strane tehnološkog diva. Prema objavi, Knox Vault fizički izolira osjetljive podatke poput lozinki ili šifri od "glavnog procesora i memorije" pametnog telefona. Na taj način, ako uređaj nekako bude ugrožen, vaši podaci su sigurni. Uključivanje Knox Vaulta značajno je jer označava prvi put da se nalazi na mid-range modelu. Do nedavno je softver bio ekskluzivan za flaghsip modele poput Galaxy S24.

SM-A556_Galaxy_A55_Awesome_Iceblue_Front.jpg

Zatim imamo Auto Blocker koji uglavnom radi dvije stvari. Prvo, sprječava "instalaciju aplikacija s neovlaštenih izvora", a drugo, skenira aplikacije kako bi identificirao mogući zlonamjerni softver. Softver čak može blokirati "zlonamjerne naredbe" poslane putem USB kabela.

Tu je i opcija Private Sharing koja pruža šifriranu zaštitu kad god se dijele privatne datoteke. Također može ograničiti broj dopuštenih preuzimanja. Na kraju, Security and Privacy Dashboard vlasnicima pruža jednostavan način upravljanja podacima na njihovom telefonu. Na primjer, možete u bilo kojem trenutku ukloniti dozvole za datoteke.

SM-A356_Galaxy_A35_Sjajna_tamnoplava_Front.jpg

Što se tiče tehničkih karakteristika, ova dva modela su gotovo identična. Imaju 6.6-inčni Super AMOLED zaslon sposoban za prikazivanje slika visoke razlučivosti Full HD Plus (2.220 x 1.080 piksela) s maksimalnom brzinom osvježavanja od 120 Hz. Radna memorija i prostor za pohranu dosežu najviše 12 GB odnosno 256 GB (8 ili 12 GB RAM-a za A55 model i 6 ili 8 GB za A35 - u Hrvatskoj će biti dostupan samo A55 modeli s 8 GB RAM-a). Oba uređaja pokreće baterija kapaciteta 5.000 mAh.

Ako pažljivo pogledate tehničke specifikacije, primijetit ćete da je Galaxy A55 malo teži s 213 grama. Portal Android Police u svojem izvještaju tvrdi da pametni telefon ima metalni okvir umjesto plastičnog okvira koji se viđa na drugim mid-range uređajima tvrtke Samsung. To bi moglo objasniti zašto je A55 teži od A35, iako ništa nije potvrđeno.

SM-A556_Galaxy_A55_Awesome_Lilac_Front.jpg

Također, to bi bio prvi put da je Samsung koristio metalni okvir za svoj mid-range telefon. 

Mobiteli će biti dostupni za kupnju od 29. ožujka, a preporučene maloprodajne cijene su sljedeće: 379 odnosno 449 eura za Galaxy A35 5G s 6 GB radne memorije i 128 GB pohrane, odnosno s 8 GB RAM-a i 256 GB pohrane. Istovremeno, za Galaxy A55 5G preporučena cijena iznosi 479 eura za model s 8 GB RAM-a i 128 GB pohrane, odnosno 619 eura za 8 GB RAM-a i 256 GB pohrane. 

SM-A356_Galaxy_A35_Sjajna_žuta_Front.jpg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio svoje mid-range uzdanice A55 i A35 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.