Apple je upravo najavio nove MacBook Air M3 modele

Apple je upravo najavio nove MacBook Air M3 modele

Apple je najavio dva nova modela MacBook Air s M3 čipovima koji su lansirani prošle godine.

Kada su snažni M3 čipovi predstavljeni, najavljeni su i novi MacBook Pro modeli, ali nije bilo cjenovno pristupačnijih MacBook Air modela.

To se sada promijenilo, jer je Apple iznenada lansirao predbilježbe na američkom tržištu za 13-inčni MacBook Air i 15-inčni MacBook Air s M3 čipom.

Apple-MacBook-Air-Continuity-PowerPoint-240304.jpg

MacBook Air 13-inčni (M3) koštat će 1.099 dolara (1.013 eura) u SAD-u, dok će MacBook Air 15-inčni (M3) imati početnu cijenu od 1.299 dolara / 1.197,48 eura.

Prednarudžbe su već dostupne na američkom tržištu, a u prodaji će biti od petka, 8. ožujka.

Apple-MacBook-Air-Final-Cut-Pro-Stage-Manager-Pixelmator-240304.jpg

Još nije poznato kad će laptopi biti u prodaji na hrvatskom tržištu. 

Dok je Appleova najava bila iznenađujuća, nije bila potpuno neočekivana, budući da su kružile glasine da će tvrtka izbaciti nove MacBook prijenosnike - i dva modela MacBook Aira činila su se najvjerojatnijima.

Apple-MacBook-Air-keyboard-240304.jpg

S lansiranjem novih modela s M3 čipom, američko tržište oprašta se od nekoliko starijih modela. Originalni M1 MacBook Air, koji je dugo vremena bio na nizu popisa najboljih prijenosnika, a bio je i među našim preporukama, više se ne prodaje kod službeno u američkim Apple trgovinama. 

Umjesto njega, Apple nastavlja prodavati MacBook Air 13-inch s M2 čipom, koji će sada u SAD-u koštati 999 dolara / 920,93 eura. To ga čini najjeftinijim MacBook modelom na njihovom tržištu, što mu daje još bolji omjer cijene i performansi. 

Apple-MacBook-Air-2-up-hero-240304.jpg

Također, iako Apple službeno ništa nije izjavio, izgleda vjerojatno da 13-inčni MacBook Pro više neće biti dostupan. Taj model prijenosnika još uvijek nije dobio M3 verziju niti redizajn. Bio je jedini model koji je dolazio s Touch Barom i sve više je izgledalo kao čudan MacBook u liniji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple je upravo najavio nove MacBook Air M3 modele - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.