Procurile specifikacije za Samsung Galaxy S24 seriju - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Procurile specifikacije za Samsung Galaxy S24 seriju

Procurile specifikacije za Samsung Galaxy S24 seriju

Kao što se i prije ovog curenja informacija moglo pretpostaviti, Samsung će najvjerojatnije u siječnju 2024. predstaviti tri modela u S24 seriji svojih Galaxy S mobitela.

Nije nikakva tajna da Samsung predstavlja svoju najnoviju seriju Galaxy pametnih telefona početkom svake godine. S obzirom na to da ima samo nekoliko tjedana do očekivanog prvog Unpacked događaja u 2024. godini, glasine se pojačavaju, a vjerodostojni "leakovi" počinju otkrivati neke detalje o onome što južnokorejski proizvođač vjerojatno sprema.

Uz odbrojavanje koje ukazuje da će se sljedeći Unpacked događaj održati 17. siječnja, poznati "leaker" Evan Blass podijelio je tehničke podatke koji navodno razotkrivaju komponente Galaxy S24 linije. Nema nagrada za nagađanje da Samsung vjerojatno ima tri Galaxy uređaja u pripremi: standardni model, S24+ i S24 Ultra. Sva tri uređaja trebala bi koristiti Qualcomm-ov Snapdragon 8 Gen 3, barem u SAD-u, Kanadi i Kini, dok će na europskom tržištu standardni model i S24+ koristiti Samsungov vlastiti Exynos 2400 (Ultra bi i na europskom tržištu trebala doći s Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom).

Standardni Galaxy S24 trebao bi imati 6,2-inčni AMOLED 2x FHD zaslon zajedno s 50MP glavnom kamerom koja može snimati video do 8K. "Leak" sugerira da će Samsung ponuditi Space Zoom do 30x i dvostruki telefoto zoom do 3x na Galaxy S24. Uređaj vjerojatno ima 8 GB RAM-a i opcije interne pohrane od 128 GB i 256 GB. Moguće je napuniti bateriju od 4.000mAh do 50 posto kapaciteta u 30 minuta.

Prema ovom popisu specifikacija koji je procurio, S24+ vjerojatno će imati isti sustav kamera kao i osnovni model. Ključno poboljšanje dolazi u obliku zaslona, koji se čini kao 6,7-inčni AMOLED 2x QHD+ panel. Vjerojatno će također imati veću bateriju od 4.900mAh, a prema specifikacijama, moći ćete napuniti 65 posto kapaciteta u pola sata. S24+ će vjerojatno imati i više RAM-a, čak 12GB, s opcijama interne pohrane od 256GB i 512GB.

Za razliku od druga dva modela, koji će imati kućište od Armor Aluminum 2.0, S24 Ultra možda će imati titanijsko kućište. Iako će vjerojatno imati iste opcije RAM-a i pohrane kao i S24+, Ultra će vjerojatno imati znatno napredniji sustav kamera. Prema specifikacijama, imat će 200MP glavnu leću, s do 10x quad telephoto zoom i Space Zoom do 100x. AMOLED 2x QHD+ zaslon vjerojatno će imati dijagonalu od 6,8 inča, dok bi baterija trebala biti malo veća od one u S24+ i iznositi 5.000mAh.

Svjetlina zaslona na sva tri modela očekuje se da će doseći impresivnih 2.600 nita, pa ne biste trebali imati problema s čitanjem sadržaja na ekranu dok je sunce vani. Očekuje se IP68 otpornost na vodu na sva tri modela, dok je S24 Ultra vjerojatno jedini od njih koji će se moći pohvaliti ugrađenim S Penom.

Što se tiče dizajna, ono što možemo vidjeti u tehničkom listu sugerira da će uglavnom biti isti kao u S23 liniji. Međutim, prethodni izvještaji ukazuju da S24 Ultra ima potpuno ravni zaslon.

Na temelju dosadašnjih "leakova", Samsung S24 linija vjerojatno neće imati iznimno uzbudljiva poboljšanja u smislu dizajna i čistih tehničkih specifikacija. Ipak, široko se očekuje da će Samsung integrirati svoj Gauss generativni AI sustav u S24 liniju. Moguće je da će se obrada GAI procesa odvijati potpuno na uređaju, umjesto da zahtijeva pristup oblaku (novi Snapdragon čipset pomoći će u tome).

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurile specifikacije za Samsung Galaxy S24 seriju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.