Fujifilmov fotoaparat X-S20 ima novi procesor i za njega traže 300 dolara više

Fujifilmov fotoaparat X-S20 ima novi procesor i za njega traže 300 dolara više

Upakirana je peta generacija procesora kao i u X-H2 te X-T5, ali i 26-megapikselni senzor, identičan onome u X-S10. Dobio je i novu 8mm ultra-široku leću te redizajniranu X aplikaciju.

Fujifilm je predstavio novu kameru koja bi trebala biti namijenjena početnicima. Radi se o fotoaparatu u njihovoj X liniji APS-C fotoaparata bez zrcala. Nadaju se da su pronašli savršeni omjer uloženog i dobivenog za hibridne foto i video kreatore. Predstavili su svoj novi fotoaparat X-S20 s cijenom od 1.299 dolara, XF 8mm f/3.5R WR ultra-široku leću koja košta 799 dolara i novu X aplikaciju na svom samitu X u Bangkoku.

Nova aplikacija bit će dostupna od 25. svibnja, a fotoaparat i nova leća kreću u prodaju 29. lipnja.

Taj savršeni omjer uloženog i dobivenog, prema Fujifilmu, znači da X-S20 ima najnoviji procesor koji imaju i X-H2 te X-T5, koji je zatim sparen s istim senzorom koji se nalazi na fotoaparatu iz prošle generacije, X-S10. To znači da X-S20, koji je skuplji od svog prethodnika za čak 300 dolara, je limitiran s identičnih 26 MP rezolucije, gura svoje video snimke do 6.2K (u odnosu na prethodnih 4K) s opcijom za Apple ProRes snimke.

Druge velike promjene na fotoaparatu uključuju novi sustav za praćenje s automatskim fokusom koji prioritet stavlja na proizvode koje se približe kameri, 4K streaming kao web kamera, duplo duži životni vijek baterije u odnosu na X-S10 i veći držak te gumbe za bolju ergonomiju.

Također su otišli korak dalje za kreatore sadržaja s Vlog načinom rada – pojednostavljene, touch-friendly kontrole koje su bitne za snimanje samog sebe.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fujifilmov fotoaparat X-S20 ima novi procesor i za njega traže 300 dolara više - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.