Kako je DXOMARK testirao HONOR Magic5 Pro flagship mobitel

Kako je DXOMARK testirao HONOR Magic5 Pro flagship mobitel

HONOR Magic5 Pro nedavno je predstavljen u Hrvatskoj, a odmah nakon svoje globalne premijere u Barceloni privukao je pozornost osiguravanjem visokih pozicija na DXOMARK ljestvici kamera i zaslona.

Na DxOMark testu osvanuo je s rezultatima od 152 odnosno 151. DXOMARK, cijenjena francuska tehnološka tvrtka, poznata je po svojim nepristranim i temeljitim testiranjima različite potrošačke elektronike, uključujući performanse kamere, zaslona, zvuka i baterije pametnih telefona. U posljednja dva desetljeća njihov tim od preko 100 inženjera i tehničara proveo je brojne testove u najsuvremenijim laboratorijima, omogućujući kupcima da donesu bolje odluke pri kupnji uređaja.

HONOR Magic5 Pro nedvojbeno je podigao ljestvicu na tržištu kada je riječ o kamerama pametnih telefona svojim izvanrednim performansama. Osobito se ističe kada fotografirate ljude, prikazujući impresivan kontrast, prirodne tonove kože i izvanrednu količinu detalja. Nadalje, brzi okidač bez napora snima objekte u pokretu s izvanrednom preciznošću, smanjujući šum i čuvajući izuzetne detalje.

Ključni faktor koji pridonosi izvanrednim performansama kamere HONOR-a Magic5 Pro je njezina sposobnost upravljanja vizualnim šumom, odnosno nasumičnih varijacija informacija o svjetlini i boji na slikama koje mogu utjecati na njihovu kvalitetu. DXOMARK-ovi testovi pokazuju da se uređaj izvrsno nosi s vremenskim vizualnim šumom (šum se mijenja tijekom promjene vremena) i prostornim vizualnim šumom (šumom unutar jednog okvira).

Na razini svjetline od L*=50, Magic5 Pro postiže ocjenu 1,0 (JND) za vremenski vizualni šum s omjerom šuma osvjetljenja od 36% i omjerom kromatskog šuma od 64%. Za prostorni vizualni šum, uređaj postiže ocjenu 3,0 (JND) s omjerom šuma osvjetljenja od 89% i omjerom kromatskog šuma od 11%.

 

Slika2.png

Ove brojke su ključne jer daju uvid u sposobnost uređaja da proizvede čiste fotografije visoke kvalitete s minimalnim vizualnim smetnjama. Visoke performanse u upravljanju vizualnim šumom osiguravaju da su snimljene slike oštre, detaljne i živopisne, bez obzira na uvjete osvjetljenja ili sam objekt. Štoviše, ove metrike pokazuju učinkovitost sustava za smanjenje šuma HONOR-a Magic5 Pro, koji doprinosi ukupnoj izvrsnosti snimljenih fotografija i videozapisa.

Visoka pozicija HONOR-a Magic5 Pro na DXOMARK ljestvici pripisuje se izvanrednim performansama u različitim aspektima kamere i zaslona. Uz sjajne mogućnosti autofokusa, uređaj se ističe i u drugim ključnim područjima kao što su stabilizacija, performanse pri slabom osvjetljenju i mjerenje artefakata.

Prilikom snimanja objekata u pokretu, visoka brzina okidača HONOR-a Magic5 Pro igra ključnu ulogu. DXOMARK-ovi testovi pokazuju da uređaj održava brzinu od 30,4 do 30,8 sličica u sekundi (FPS) na različitim razinama luksa, što rezultira glatkim i visokokvalitetnim video zapisom. Uz to, Magic5 Pro ima impresivna vremena ekspozicije i kutove okidača, što doprinosi sposobnosti hvatanja pokreta uz minimalan šum i visoku razinu detalja.

 

Slika3.png

Ovi rezultati pokazuju sposobnost uređaja da proizvede jasan i oštar video sadržaj, čak i kada se radi o objektima ili scenama koje se brzo kreću. Održavanjem dosljedne brzine kadrova i učinkovitim upravljanjem vremenom ekspozicije i kutevima okidača, Magic5 Pro osigurava da korisnici mogu snimiti glatke i vizualno privlačne video snimke u raznim uvjetima. HONOR-ov novi telefon tako se nametnuo kao sjajan izbor čak i za profesionalne korisnike.

Stručnjaci DXOMARK-a ističu kako su tehnike smanjenja buke HONOR-a Magic5 Pro posebno impresivne. Njihova analiza otkriva da Magic5 Pro održava ravnotežu između vremenskog i prostornog vizualnog šuma na L*=50. Ova ravnoteža ukazuje na fino podešen sustav za smanjenje šuma, koji poboljšava kvalitetu fotografija i video snimaka uređaja.

Važnost tehnika smanjenja šuma leži u njihovoj sposobnosti da očuvaju jasnoću slike i detalje dok istovremeno umanjuju neželjeni vizualni šum. Učinkovitim balansiranjem vremenskog i prostornog vizualnog šuma, Magic5 Pro osigurava da korisnici mogu snimiti čiste i oštre fotografije i videozapise, čak i u izazovnim uvjetima osvjetljenja ili pri snimanju objekata koji se brzo kreću.

 

Low_Light_2.jpg

U uvjetima DXOMARK testiranja naziva prijatelji i obitelj, Magic5 Pro postigao je novi najbolji rezultat za uređaje dostupne u Europi. Ova kategorija ocjenjuje portretne i grupne snimke u foto i video načinima, pri čemu uređaj daje izvrsne rezultate u svim primarnim atributima. Aspekti kao što su velike brzine okidača, precizan autofokus i vrhunski kontrast i prikaz boje kože pridonose sposobnosti HONOR-a Magic5 Pro u bilježenju dragih trenutaka s prijateljima i obitelji.

 

Friends__Family_2.jpg

Još jedan ključan čimbenik koji doprinosi impresivnim performansama kamere HONOR-a Magic5 Pro je njegov sustav stabilizacije slike. Stabilizacija je ključna za snimanje jasnih, oštrih slika i videozapisa, posebno u uvjetima slabog osvjetljenja ili scena s kretanjem. Stabilizacijski sustav telefona Magic5 Pro postigao je 108 bodova u DXOMARK-ovoj evaluaciji, pokazujući njegovu sposobnost održavanja stabilnih slika bez zamućenja u različitim uvjetima osvjetljenja.

Rad pri slabom osvjetljenju još je jedno područje u kojem se Magic5 Pro ističe. S rezultatom od 127 bodova u uvjetima slabog osvjetljenja, uređaj pokazuje svoju sposobnost snimanja dobro eksponiranih i detaljnih slika čak i u izazovnim svjetlosnim uvjetima. Ovakvi se rezultati uvelike pripisuju učinkovitim tehnikama smanjenja šuma uređaja, koje pomažu smanjiti vizualni šum i zadržati detalje bez ugrožavanja kvalitete slike.

Nadalje, DXOMARK-ova procjena HONOR-ovog novog pametnog telefona uključivala je dubinsku analizu mjerenja artefakata. Artefakti su neželjeni elementi ili nesavršenosti na slikama ili videozapisima, kao što su izobličenja, presijavanje rubova boja i preklapanje spektra. Magic5 Pro u ovoj kategoriji doseže 77 bodova, visok rezultat koji ukazuje na mali broj artefakata i visoku ukupnu kvalitetu slike. Rezultati uređaja u ovoj kategoriji ukazuju na snažnu izvedbu u minimiziranju artefakata, što pridonosi njegovom vrhunskom položaju na DXOMARK ljestvici.

 

Macro.jpg

Što se tiče performansi zaslona, Magic5 Pro visoku ocjenu od 151 bodova koja ga stavlja na sam vrh ljestvice može pripisati izvrsnim performansama u svim atributima zaslona. Njegov zaslon ima frekvenciju treperenja od 1910 Hz, čime osigurava ugodno korisničko iskustvo, posebno u uvjetima slabog osvjetljenja. Zaslon također pruža izvrsnu čitljivost i performanse boja u svim uvjetima osvjetljenja, dok je dodirno sučelje glatko, responzivno i precizno.

Također, mogućnosti snimanja videozapisa HONOR-om Magic5 Pro trenutno ga čine jednim od najboljih Android uređaja za snimanje pokretnih scena. Uređaj je dobio visoke ocjene u kategorijama kao što su presijavanje rubova boja, izobličenja, renderiranje lica, titranje i sjenčanje leće, što potvrđuje sposobnost HONOR-a Magic5 Pro da minimizira vizualne nedostatke i proizvede video zapise visoke kvalitete.

Magic5 Pro briljira u različitim svjetlosnim uvjetima, čak i u slabo osvijetljenim okruženjima, zahvaljujući svojim dobro podešenim kamerama. S visokim rezultatima u ekspoziciji, teksturi, šumu i bokeh načinu rada, HONOR Magic5 Pro postao je nova referenca za fotografiranje pri slabom osvjetljenju i vrhunsko renderiranje fotografija.

 

Zoom.jpg

Thibault Cabana, direktor za rangiranje zaslona u DXOMARK-u, pohvalio je uređaj zbog usredotočenosti na korisničko iskustvo, ističući njegovu vrhunsku zaštitu od treperenja, izvanrednu prilagodbu automatskog osvjetljenja i glatko iskustvo korištenja.

Naposljetku, HONOR Magic5 Pro pokazao je svoju moć u performansama kamere i zaslona, zaradivši visoke pohvale stručnjaka u industriji. Sa svojim korisnički orijentiranim dizajnom i impresivnim tehničkim specifikacijama, ne čudi što je Magic5 Pro osigurao svoje mjesto među najboljim pametnim telefonima na tržištu. Budući korisnici mogu se veseliti iznimnom iskustvu s izvanrednim uređajem.

Za više informacija posjetite HONOR online na www.hihonor.com/hr

Facebook: https://www.facebook.com/honorcroatia

Instagram: https://www.instagram.com/honor.hrvatska

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kako je DXOMARK testirao HONOR Magic5 Pro flagship mobitel - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.