AMD tvrdi da je njihov novi top mobilni procesor brži od Appleovog M2 čipa

AMD tvrdi da je njihov novi top mobilni procesor brži od Appleovog M2 čipa

Apple predvodi prijelaz na prilagođene silicijske čipove svojim M2 čipom koji je objavljen prošle godine, a koji pokreće MacBook Air i modele MacBook Pro od 14 i 16 inča.

Iako M2 čip već poznato nudi odlične performanse s impresivno niskom potrošnjom, AMD tvrdi da njihov najnoviji Ryzen 7840U čip može nadmašiti Appleov M2 čipset. Međutim, AMD za sada ne nudi točne situacije u kojima novi top mobilni čipset vodi Appleov u performansama, kao ni potrošnju energije u tim situacijama.

AMD je prikazao generalne grafove u obliku postotaka bez specifičnih programa koji ih postižu, u stilu prosiječnih performansi koje možete očekivati. Najnoviji Ryzen 7840U je AMD-ov top model mobilnog čipa, koji će uskoro biti korišten u premium laptopima, a očekuju se bolje performanse i trajanje baterije u usporedbi s prethodnim modelima.

 

amd_7840u.jpg

Za sada je još rano reći kakve točno performanse možemo očekivati, no informacije o novim procesorima postaju sve obilnije kako se približava lansiranje novih laptopa. Potrebni su testovi u stvarnom svijetu i benchmarci kako bi se vidjela prava snaga Ryzen 7840U čipa.

Appleov M2 čip dostupan je u najnovijem Mac miniju, što pruža detaljan pregled njegovih sposobnosti. Također, tvrtka radi na svojoj seriji M3 čipova, koja će biti dostupna sljedeće godine i ponuditi daljnja poboljšanja u računalnoj i grafičkoj izvedbi i vijeku trajanja baterije na MacBookovima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD tvrdi da je njihov novi top mobilni procesor brži od Appleovog M2 čipa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.