Kreću nagađanja o nadolazećem Snapdragon 8 Gen 3

Kreću nagađanja o nadolazećem Snapdragon 8 Gen 3

Iako imamo još dugo vremena prije nego ikakve brojke budu konkretno poznate, već se šuška o novim specifikacijama top Android čipseta.

Navodno se Qualcomm za Snapdragon 8 Gen 3 zadržava na TSMC-ovom procesu od 4 nm kao i trenutni Gen 2, a koristiti će samo napredniji proces zvan N4P. To Qualcommu više brzine jezgri nego prije zahvaljujući nižoj potrošnji energije rada.

Glasine spominju flagship SoC od Qualcomm-a s novim Cortex-X4 glavnoj jezgri koja će raditi na većoj frekvenciji od prethodnog Cortex-X3 u Snapdragonu 8 Gen 2. Interna šifra novog čipseta je navodno SM8650, a imat će CPU skup od 1+5+2 jezgre s time da neke glasine navode i mogućnost korištenja 2+4+2 konfiguracije, no učinkovitost hlađenja takvog čipseta bi bila upitna.

Cortex-X4 trebao bi raditi na 3,70 GHz, čime će biti 15% brži od Cortex-X3-a koji radi na 3,20 GHz. Pet jakih jezgri bit će odvojene na dvije Hunter "titanium" jezgre i tri Hunter "gold" jezgre čija bi glavna razlika bila u radnom taktu.

Zadnje dvije jezgre će biti klasično štedljive za pozadinske zadatke za uštedu baterije. CPU sustav Snapdragona 8 Gen 3 može raditi na većim brzinama zbog prijelaza na poboljšani 4 nm proizvodni proces.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kreću nagađanja o nadolazećem Snapdragon 8 Gen 3 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.