Specifikacije novog mobilnog Google Tensor čipa sada su poznate

Specifikacije novog mobilnog Google Tensor čipa sada su poznate

Nadolazeći Pixel 8 i Pixel 8 Pro od Googlea trebali bi imati čipset Tensor G3.

Novi čipset u idealnim uvjetima mogao bi se uspješno suprotstaviti Qualcommovom Snapdragonu 8 Gen 2, iako za njime kasni nekih pola godine.

Tensor G3 ima konfiguraciju devet jezgri CPU-a, uključujući jedno Cortex-X3 jezgro na 3.30GHz, četiri Cortex-A715 jezgre na 2.60GHz i četiri Cortex-A510 jezgre. G3 i dalje koristi Mali GPU jezgre od ARM-a bez dodatnih modifikacija za koje se odlučuju Samsung ili Qualcomm pa bi i performanse mogle biti malo niže.

Proces proizvodnje Tensora G3 vjerojatno će koristiti Samsungov 4LPP proces umjesto 4LPP+ tehnologije koja se koristi u nadolazećem Exynosu 2400. Tako bi Tensor G3 pružio bolje mogućnosti za umjetnu inteligenciju i strojno učenje, no još uvijek je potrebno vidjeti kako će se ponašati u stvarnoj upotrebi.

Smatramo da novi Tensor G3 nudi adekvatne performanse za nadolazeće Pixel uređaje, jedino očekujemo test trajanja baterije s obzirom da se radi o modificiranim Exynos čipsetima.

Revegnus, Twitter leaker sugerira da energetska učinkovitost Tensora G3 možda neće biti jednaka kao kod Exynosa 2400 zbog potencijalne upotrebe Samsungovog inferiornog 4LPP procesa. Međutim, G3 bi i dalje mogao pružiti konkurenciju drugim čipsetima, uključujući Snapdragon 8 Gen 2.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Specifikacije novog mobilnog Google Tensor čipa sada su poznate - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.