Samsung objavio novi firmware za svoje flagship 990 Pro SSD diskove

Samsung objavio novi firmware za svoje flagship 990 Pro SSD diskove

Samsung u svom portfelju ima velik broj SSD diskova s impresivnim performansama, no njihova Pro linija dizajnirana je s ciljem dugovječnog radnog vijeka kao i otpornosti na intenzivno korištenje konstantnim pisanjem i čitanjem.

Problem je nastao kada je otkriveno da su diskovi većeg broja korisnika prijavljivali brže trošenje diska od očekivanog, pogotovo kada se u obzir uzme da su vrlo kratko na tržištu. 

Novi firmware koji je Samsung izbacio ispravlja gređku u prijavljivanju trošenja diska SMART sustavu. SMART sustav diskovi koriste za prijavljivanje svog stanja, a druge aplikacije mogu pročitati kako bi korisnicima vizualizirali stanje diska.

Samsung je izjavio kako će novi firmware ispravno prijavljivati trošenje diska, no neće resetirati postojeće SMART vrijednosti pa će diskovi primjerice i dalje prijavljivati 60% zdravlja, no naknadne prijave trošenja će biti točne.

Podsjećamo kako se ovo odnosi samo na Samsungovu 990 Pro seriju NVMe SSD diskova, mainstream modeli nisu naišli na probleme u performansama.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung objavio novi firmware za svoje flagship 990 Pro SSD diskove - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.