Procurili detalji o mogućem novom dizajnu Snapdragon 8 Gen 2 čipseta

Procurili detalji o mogućem novom dizajnu Snapdragon 8 Gen 2 čipseta

Višejezgreni dizajn na mobilnim čipovima stariji je više od desetljeća, no princip implementacije dosta se promijenio kada je Apple u igru ušao sa vlastitim rješenjima.

Originalno, s dolaskom procesora koji su imali po osam jezgri, standardno su u high-end moderlima imali dvije skupine sa big.LITTLE nazivom gdje se procesor dijelio na četiri slabije "štedljive" jezgre i četiri snažne jezgre.

MediaTek je već tada eksperimetirao sa dijeljenjem na više skupina raznih performansi, no Apple je prvi napravio uistinu impresivan procesor sa jednom iznimno snažnom jezgrom, nekoliko "srednjih" i nekoliko slabijih jezgri, koje su zajedno rezultirale iznimno moćnim Bionic čipsetima.

Sada i Qualcomm koristi tu taktiku sa tri skupine jegri, no prema najnovijim leakovima,  novi Snapdragon druge generacije mogao bi to promijeniti.

 

Snapdragon 8 Gen 2

Novi čipset mogao bi doći s novom konfiguracijom jezgri u obliku 1 + 2 + 2 + 3. Riječ je o jednoj novoj ultra brzoj X3 @ 3,2 GHz jezgri, dvije nove A715 jezgre od 2,8 GHz koje podržavaju 64-bitne instrukcije, zatim imamo dvije starije A710 jezgre sa također 2,8 GHz brzine koje su ovdje navodno kako bi se zadržala 32-bitna kompatibilnost.

Na kraju imamo tri slabije A510 jezgre za pozadinske zadatke brzine 2 GHz.

Leaker Ice Universe također je izjavio kako se ostale komponente čipseta (NPU, ISP i GPU) značajno poboljšavaju, no bez ikakvih usporedbi ili brojeva tako da ćemo morati još pričekati prije konkretnijih informacija.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurili detalji o mogućem novom dizajnu Snapdragon 8 Gen 2 čipseta - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.