iStyle predstavio nove Apple uređaje na našem tržištu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
iStyle predstavio nove Apple uređaje na našem tržištu

iStyle predstavio nove Apple uređaje na našem tržištu

Svega desetak dana nakon globalnog predstavljanja novih Apple proizvoda, dolaze i na naše tržište te ih već danas možete pogledati i kupiti.

Podsjetimo, riječ je o novim Apple iPhone modelima koji dolaze u čak pet verzija. Uz njih, lansirana je i nova serija 8 Appleovih satova koji čine idealnog suputnika za nove mobitele. Tu su i nove slušalice AirPods Pro druge generacije za one željne vrhunskog zvuka s aktivnim poništavanjem buke, među drugim mogućnostima.

 

Novi mobiteli

iPhone 14 serija dijeli se na standardne i Pro modele koji pak dolaze u po dvije veličine. Pro modeli donose bolje kamere s većim senzorima i rezolucijom te dodatnom kamerom s 3x zoomom. Tu je i 3D LiDAR senzor za detekciju dubine prostora koji se osim za kameru može služiti u brojnim AR i VR funkcijama.

 

apple_2.jpg

Osim kamera, Pro model ima snažniji zaslon sa svjetlinom do 2000 nitsa za besprijekoran prikaz i na najjačem suncu, kao i prikazu HDR sadržaja. Ove godine dobivaju i različite čipsete gdje standardni iPhhone 14 modeli imaju prošlogodišnji A15 Bionic čipset, a Pro modeli dobivaju novi A16 model čipseta.

Još jedan detalj je da su Pro modeli ojačani čelikom na rubovima, dok standarndi imaju aluminij što im dosta utječe i na ukupnu težinu, ali je čelični model otporniji na grebanje rubova.

Tu su i brojne druge atraktivne funkcije poput Dolby Vision 4K@30 fps snimanja, Always-on display (Pro modeli) kao i sigurnosne funkcije poput detekcije padova korisnika, a novi iOS 16 donosi više mogućnosti personalizacije mobitela nego ikada.

 

apple_3.jpg

Standardan model 14 dolazi u pet boja: (PRODUCT)RED, Starlight, Midnight, plava i ljubičasta. Pro modeli imaju četiri verzije: Srebrna, zlatna, ljubičasta i Space black.

 

Novi satovi i slušalice

Apple Watch Series 8 donosi ponovno veći korak naprijed kod ovih premium satova. Ovoga puta dolaze u tri različite verzije: 8, Ultra i SE. 

Osim tankih rubova oko zaslona koj krase satove, tu su i novi senzori koji omogućuju kao i mobitel detekciju padova, mjrerenje različlitih funkcija srca, zasićenosti kisikom, temperature i drugih detalja zajedno sa već poznatim mjerenjem rekreacije i sporta. 

 

apple_4.jpg

Ultra verzija namijenjena je za one ekstremnije među nama sa vrhunskom izradom i dugim trajanjem baterije, no također ga prati i viša cijena od 7.909,00 kuna.

SE model je nešto jednostavniji model u seriji, te bi se mogao svidjeti prosječnim korisnicima.

 

Osim satova, nove AirPods Pro druge generacije imaju poboljšanu ANC funkcionalnost kako bi mogle izolirati još glasnije vanjske zvukove. Zanimljiva funkcija je pretvaranje standardnog stereo zvuka u prostorno iskustvo s praćenjem okretanja glave kako biste imali dojam pravog koncerta. 

 

apple_5.jpg

Od sada se njima upravlja dodirom umjesto pritiskom što značajno olakšava upravljanje, a baterija im traje do šest sati slušanja. Kućište ih brzo puni, te podržavam MagSafe bežične punjače. Ako ih izgubite, tu je napredan sustav pronalaženja za dodatnu sigurnost.

 

Svi modeli dostupni su u iStyle dućanu već danas, jedino Watch Ultra i AirPods Pro 2. gen. dolaze fizički 23. rujna. Početne cijene za iPhone 14 su 8.429,00 kuna, iPhone 14 Pro počinje od 10.979,00 kuna, dok standardan Watch 8 kreće od 3.999,00 kuna, Watch SE od 2.409,00 kuna, a Watch Ultra počinje od 7.909,00 kuna. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

iStyle predstavio nove Apple uređaje na našem tržištu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.