Procurili rezultati benchmarka za i5 seriju novih Intel Raptor Lake procesora

Procurili rezultati benchmarka za i5 seriju novih Intel Raptor Lake procesora

Unutar idućih mjesec dana vidjeti ćemo novu ponudu procesora od AMD-a kao i Intela, a očekuje se žestoka borba.

Nove linije procesora dosežu impresivne radne taktove koji se približavaju 6 GHz u top ponudi, no ta razina ipak ostaje za nadolazeće generacije. Osim radnih taktova, velika pažnja kod oba proizvođača fokusira se i na povećavanje cache memorije s obzirom da se ona pokazala ključnom za dobre rezultate u videoigrama, a za što vam drugo može poslužiti brzi procesor.

U najnovijem leaku koji dolazi iz javne baze rezultata benchmarka od PassMarka, imamo uvid u performanse i5 linije Intelovih Core procesora, točnije i5-13600K, i5-13500 i i5-13400. Imajmo na umu kako Intel temelji novu liniju procesora na starijoj Alder Lake arhitekturi za većinu i5 i i3 linije procesora, dok od i5-13600K modela na dalje koristi noviju Raptor Lake arhitekturu s većom cache memorijom kao i duplo većim brojem E jezgri.

 

raptor_lake_i5.png

Nova serija procesora 13. generacije u i5 segmentu je generalno oko 8% brža od 12. generacije kada pričamo o PassMark benchmarku kod rada jedne jezgre kao i multithreadinga. Ukratko, novi najslabiji i5 procesor je otprilike u razini 12600K procesora, no sada dolazi po atraktivnijoj cijeni, ako ne dođe do poskupljenja.

U startu je najavljen izlazak samo "K" procesora 13. generacije kao i premium matičnih ploča s Z790 platformom, sa izlaskom ostatka linije nešto kasnije kada se pojave i mainstream matične ploče.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurili rezultati benchmarka za i5 seriju novih Intel Raptor Lake procesora - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.