IFA 2022: Huawei predstavio novu generaciju nova mobitela kao i zanimljiv pametni sat

IFA 2022: Huawei predstavio novu generaciju nova mobitela kao i zanimljiv pametni sat

Mobiteli možda nemaju Google usluge, no specifikacijama i mogućnostima i dalje mogu privući zainteresiranu publiku.

Hauwei nova 10 mobitel je solidnih mid-range specifikacija koji bi došao kao laka preporuka svakom kupcu, no bitno je imati na umu, no morate imati na umu da koristi vlastiti Android sustav.

 

huawei 2

Serija 10 dolazi u dvije verzije: standardna i Pro, koja ima neke pojačane specifikacije za one koji žele malo više. Oba mobitela dolaze sa Qualcommovim Snapdragon 778G čipsetom optimiziranim za gaming. Dolaze sa 8 GB radne memorije kao i izborom od 128 ili 256 GB pohrane, a iste specifikacije nastavljaju se i kod kamera.

 

huawei 4

Glavna kamera ima 50 megapikselni senzor, ultraširoka kamera ima 8 megapiskela, dok je treća kamera namijenjena za računanje dubine kod portretnog načina snimanja. Oba mobitela imaju 60 megapikselne selfie kamere ultraširokog pogleda od 100° tako da cijela ekipa stane u kadar, s time da Pro model ima dodatnu selfie kameru od 8 MP za slikanje standardnih protretnih selfija.

 

huawei 3

Glavne razlike kod ova dva mobitela su u veličinama zaslona kao i bateriji te punjenju. Standardna nova 10 dolazi sa 6,67" OLED zaslonom brzine 120 hz i rezolucije od 1200 x 2400 piksela. Pro mdoel zadržava specifikacije, no zaslon ima dijagonalu od 6,78" pa se i rezolucija podiže na 1200 x 2652 piksela.

 

huawei 5

Standardni model nova 10 mobitela dolazi sa 4000 mAh baterijom i 66 W punjenjem, dok Pro model diže te vrijednosti na 4.500 mAh kapaciteta i čak 100 W brzim punjačem.

Cijene kod ans još nisu poznate, no kreću se od 500 - 750 Eura, ovisno o modelu i kapacitetu.

 

huawei 8

Osim mobitela, naišli smo i na novi sat, Hauwei Watch D. Dok uz njihovu premium ponudu izgleda nešto osnovnije, dolazi s jednim velikim featureom koji još nismo vidjeli u mainstream ponudi.

 

huawei 6

Riječ je o istovremenom mjerenju EKG-a koji sada već nudi nekoliko brendova, ali i krvnog tlaka koji je do sada bio samo na specijalnim uređajima. Naime ispod remena sata imate dodatan uložak u kojem se nalazi mala vrećica zraka kao i pumpa koja ju napuhuje. Time sat dobiva mogućnost relativno preciznog mjerenja vašeg krvnog tlaka za svakodnevno praćenje bez puno muke.

 

huawei 7

Ostatak sustava sata radi jednako kao i drugi njihovi sportskis atovi, s mogućnošću mjerenja vaših performansi za vrijeme rekreacije. Ovakve funkcije su vjerojatno slijedeći velik korak kod fitness wearable uređaja koji svake godine donose nove mogućnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2022: Huawei predstavio novu generaciju nova mobitela kao i zanimljiv pametni sat - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.