IFA 2022: Schneider Electric uvodi pametnu kontrolu potrošnje energije u vašem domu

IFA 2022: Schneider Electric uvodi pametnu kontrolu potrošnje energije u vašem domu

Pametni kućni uređaji koji su prvi izašli na tržište uglavnom se fokusiraju na jednostavnije stvari gdje ne moraju uvijek ovisiti o većem sustavu, poput žarulja, usisivača ili nadzornih kamera. Schneider svoje iskustvo dovodi u pametni dom u obliku kontrole vaše energetske potrošnje, zajedno sa nizom pametnih uređaja.

Na IFA 2022 sajmu velika je pažnja posvećena kućnim uređajima poput bijele tehnike, bili oni pametni ili ne. No, i kod takvih uređaja možete optimizirati potrošnju implementacijom sustava poput onog koji je predstavio Shcneider, a ima jednostavnu centralnu kontrolu kojom upravljate preko tableta ili mobitela.

 

schneider 2

Sve se kontrolira njihovim Wiser Energy Centrom koji dolazi u obliku glavne sklopke u kući, te povezuje sve sustave zajedno. Pod time osim pomicanja zavjesa i paljenja rasvjete mislimo na puno više jer sustav prati toplinu doma kao i dostupne energetske resurse za grijanje ili hlađenje. 

 

schneider 3

Tako osim grijanja i klimatizacije, na sustav povežete i punjač električnog automobila, kuhinjske uređaje, solarne ćelije s baterijama kao i specifikacije o tarifama vašeg lokalnog dobavljača. Schneiderov sustav birati će optimalna vremena za paljenje velikih potrošača kako bi se maksimizirala potrošnja iz obnovljivih izvora ili kada su tarife niže, poput punjenja električnog automobila noću. 

 

schneider 5

Dom će se naravno održavati na željenoj temperaturi zahvaljujući senzorima koji se osim na zid mogu postaviti i na same instalacije primjerice centralnog grijanja.

 

schneider 7

Svakako vidimo naprednije sustave kod implementacije pametnog doma koji se polako brinu za kompleksne zadatke, van samo pametnih šarenih žarulja i nadzornih kamera koji rezultiraju i osjetnim benefitima na potrošnju energije.

 

schneider 8

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA 2022: Schneider Electric uvodi pametnu kontrolu potrošnje energije u vašem domu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.