Nova kamera od Samsunga očekuje se i u njihovim nadolazećim flagship mobitelima

Nova kamera od Samsunga očekuje se i u njihovim nadolazećim flagship mobitelima

Veliki upgrade

Samsung koristi isti 108 megapikselni senzor već nekoliko generacija svojih flagship mobitela s malenim unaprijeđenjima, no izgleda kako je napokon vrijeme za veliki upgrade.

Izlaskom Samsungovog 108 MP senzora najavili su kako možemo kroz neko vrijeme očekivati senzore kamera i sa preko 400 megapiksela, a ta izjava svake godine sve je bliže realizaciji s obzirom da sada u nekoliko flagshipa dolazi Samsungov dugo najavljivani 200 megapiksleni senzor.

Osim broja piksela povećao se i senzor iako neće doseći veličinu jednog inča poput Sonyjevog flagship senzora za mobitele već se radi o 1/1,22 inčnom modelu. Dok fizički ima 200 megapiksela, generalno će se kao i do sada povezivati susjedni pikseli u veće module i tako nuditi slike oko 12 megapiksela.

Ovaj model senzora također može povezati piksele za rezultat od oko 50 megapiksela da se dobije "zlatna sredina" detalja i osjetljivosti na svijetlo. Osim toga, očekujemo bolje 8K performanse kod snimanja jer se potencijalno koristi veća površina senzora.

Ovaj senzor se kao i do sada očekuje samo na Ultra modelima Samsungove Galaxy serije, a najavili su ga i neki drugi proizvođači mobitela poput Motorole sa svojim novim X30 Pro modelom predstavljenim u Kini.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nova kamera od Samsunga očekuje se i u njihovim nadolazećim flagship mobitelima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.