Samsung Galaxy Fold4 i Flip4: Nova generacija preklopnih mobitela

Samsung Galaxy Fold4 i Flip4: Nova generacija preklopnih mobitela

Novi preklopni mobiteli od Samsunga imaju malo promjena, no novi čipseti i poboljšane kamere bitan su upgrade. Samsung se i dalje fokusira na bolji sustav preklapanja kao i vodootpornost koja je izjednačena sa klasičnim mobitelima.

 

Samsung Galaxy Z Flip4

Flip4 je manji od dva preklopna mobitela te dok je otvoren ima dimenzije standardnih uređaja, dok se preklapanjem dobe dimenzije koje je puno lakše pospremiti u manje torbice i džepove. 

Izvana ga štiti Gorilla Glass Victus+ staklo te imate opcije od četiri osnovne boje. Uz njih, Samsung nudi i Bespoke verzije boja koje sami slažete, no pitanje je dostupnosti kod nas. Vanjska strana se može pohvaliti sa dvije glavne kamere te manjim zaslonom. Zaslon služi za pregled obavijesti i widgeta te kontrolu glavnih kamera za slikanje vrhunskih selfie fotografija.

 

flip4

Glavna kamera dolazi s povećanim senzorom i 12 MP rezolucijom za još bolje slike u zahtjevnim uvjetima. Ultraširoka kamera ostaje ista kao i prošle godine te ima također 12 MP s manjim senzorom. Selfie kamera od 10 MP s unutarnje strane također se ne mijenja.

Iznutra imamo zaslon istih dimenzija i specifikacija kao do sada sa 6,7" dijagonalom i 1080 x 2640 rezolucijom te 120 Hz osvježavanjem. Riječ je o Dynamic AMOLED zaslonu.

Od samog hardvera bitno je napomenuti da se koristi Snapdragon 8+ Gen 1, najnoviji i najjači čipset za Android mobitele zajedno s 8 GB radne memorije i 128 - 512 GB pohrane s time da je kod nas dostupna 256 GB verzija.

 

flip4 2

Bitno je naglasiti kako je ovaj model dobio osjetno veću bateriju od 3.700 mAh kao i brže punjenje od 25 W.

Kod nas je kako smo spomenuli dostupan model od 8 GB RAM i 256 GB pohrane po cijeni od 8.499,00 kuna.

 

Samsung Galaxy Z Fold4

Ovaj model dobio je nekoliko suptilnih promjena kao i neke očite upgrade što ga ponovno čini atraktivnim premium uređajem.

Dok je zadržana dijagonala unutarnjeg zaslona od 7,6", promijenjeni su omjeri stranica tako da je sada novi Fold4 malo širi od dosadašnjeg modela. To se odražava i kada ga sklopite jer je malo kraći, a širi pa je tako i vanjski ekran nešto širi.

Samsung ponovno donosi novu šarku koja se sada može preklopiti i preko 200.000 puta bez ikakvih oštećenja. Uz to dobivate IPX8 certifikat pa i ako ga zalijete nema nikakve brige. 

 

fold4

Zaslon iznutra, osim dimenzija zadržava specifikacije prijašnjeg Fold modela pa tako imamo Dynamic AMOLED zaslon s do 120 Hz osvježavanjem, a rezolucija je sada 1812 x 2176 piksela. I dalje podržava pisanje stylusima posebno dizajniranim za ovaj zaslon, a kako biste ga nosili treba vam i dodatna maska za mobitel.

Izvana ponovno imamo potpuno funkcionalan 6,2" zaslon te je riječ o Dynamic AMOLED zaslonu s do 120 Hz osvježavanjem i rezolucijom od 904 x 2316 pikslea što je malo širi zaslon od prošlogodišnjeg modela.

Ovaj model ima čak pet kamera, od koje su dvije selfie i tri glavne straga. Selfie kamere se nisu mijenjale. Kada je mobitel otvoren, imate malu 4 MP kameru ispod zaslona koju je najbolje izbjegavati, no može poslužiti u nuždi. Druga selfie kamera je na vrhu vanjskog zaslona te je standardna Samsungova 10 MP selfie kamera. 

Od tri glavne kamere dvije su poboljšane te je njima moguće raditi i vrhunske selfije što je svakako i naša preporuka. Prva kamera je glavna širokokutna te sada ima veći senzor s 50 megapiksela. Tako nudi oštrije slike s preciznijim bojama, a bolja je i noću. Druga kamera je telefoto zoom, a sada ima 3x zoom što je svakako veliki plus. Treća kamera je ultraširokokutna te ostaje jednaka kao i na prošlom modelu.

 

fold4 2

Čipset je naravno najbolji mogući, a riječ je o Snapdragon 8+ Gen 1 čipsetu koji bi trebao pomoći i kod potrošnje baterije. Uz njega dobivate i 12 GB radne memorije te 256 GB - 1 TB pohrane, a svi modeli su dostupni i kod nas.

Baterija ostaje ista kao i do sada s 4.400 mAh kapaciteta i 25 W punjenjem. 

Poznate su i cijene kod nas te početni model od 256 GB možete dobiti za 13.999,00 kuna, dok će vas mdoel sa 1 TB pohrane stajati 16.199,00 kuna.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Fold4 i Flip4: Nova generacija preklopnih mobitela - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.