SK hynix najavio novu HBM3 radnu memoriju za NVidiju

SK hynix najavio novu HBM3 radnu memoriju za NVidiju

HBM memorija premium je proizvod koji značajno ubrzava protok podataka u usporedbi s tradicionalnom GDDR memorijom.

HBM memorija od SK hynixa postala je poznatija javnosti kada se AMD odlučio za njenu implementaciju na mainstream grafičke kartice. Dok je svakako imala pozitivan utjecaj zahvaljujući daleko bržoj propusnosti podataka, prednosti u gamingu ipak nisu opravdale višu cijenu tako da se AMD vratio na klasičniju GDDR6 memoriju koja se može naći u trenutnim modelima.

No, od tada su već prošle dvije generacije HBM memorije (HBM2E između dvije veće verzije) te je sada predstavljena HBM3 memorija, a SK hynix je već najavio kako je kupac ovoga puta NVidia. 

 

hbm3

Ono što je poznato su detalji da širina sabirnice ostaje na 1024 bita, DRAM slojevi rastu na 12 po čipu (s dosadašnjih 8) sa maksimalnim kapacitetom od 24 GB po čipu (HBM2 je imao do 8 GB po čipu). Najbitniji podatak je maksimalna brzina za koju se najavljuje oko 819 GB/s.

Ovi memorijski čipovi naravno neće biti na gaming grafičkim karticama, već će prema glasinama pratiti nove NVidia Hopper GH100 grafičke čipove namijenjene Data centrima. Hopper GH100 biti će flagship ponuda od Nvidije sa nekim nevjerojatnim hardverskim specifikacijama, ako se pokaže da su glasine točne.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

SK hynix najavio novu HBM3 radnu memoriju za NVidiju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.