Brojne nove informacije i leakovi o nadolazećim  AMD APU procesorima za mobilno tržište

Brojne nove informacije i leakovi o nadolazećim AMD APU procesorima za mobilno tržište

Informacije o novim AMD proizvodima konstantno izlaze u javnost, a sada je red za nadolazeće APU procesore, iako još nemamo puno informacija

Dok još uvijek čekamo dolazak AMD-ovih mobilnih procesora serije 6000 koji bi trebali izaći prvom polovicom ove godine u mainstream laptopima, AMD je potvrdio aktivno razvijanje nadolazeće serije 7000 mobilnih APU procesora. Da podsjetimo, serija 6000 nosi Rembrandt ime te se očekuje skori izlazak jačih mobilnih APU procesora (45W) H serije u narednim mjesecima. Koriste osvježenu ZEN 3 arhitekturu te će po prvi puta imati i integriranu RDNA 2 grafičku arhitekturu.

Slijedeće godine (2023.) AMD je najavio izlazak novij APU mobilnih procesora serije 7000 te su najavili podjelu na dvije serije: Dragon Range i Phoenix. Oni će izači uz desktop seriju 7000 koja nosi Raphael naziv. Phoenix modeli će ciljati mainstream laptope s umjerenim hlađenjem, dok će Dragon Range biti fokusiran na laptope dizajnirane da mogu ohladiti snažne procesore iliti gaming modele laptopa.

Dragon Range APU procesori očekuju se u laptopima debljine veće od 20 mm te će imati najbolje performanse kod brzine i broja jezgri. Bazirati će se na PCIe 5 i DDR5 tehnologijama te imati TDP od 55 W na više. 

Uz njih, Phoenix APU procesori ciljaju laptope tanje od 20 mm, RDNA 3 GPU jezgre te snagu od 35 do 45 W. Svi članovi serije 7000 za sada bi trebali imati i novu ZEN 4 arhitekturu samih procesora, sa najnovijim grafičkim jezgrama za još impresivnije performanse.

Naravno, konkretnije informacije dobivati ćemo krajem ove godine s obzirom da su za sada poznata samo imena samih linija procesora te je poznata namjera da se AMD ozbiljno okreće mobilnim performansama u gaming segmentu.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Brojne nove informacije i leakovi o nadolazećim  AMD APU procesorima za mobilno tržište - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.