Otkrij koji model slušalica je idealan za tebe - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Otkrij koji model slušalica je idealan za tebe

Otkrij koji model slušalica je idealan za tebe

Isprobali smo tri vrlo različita seta sportskih slušalica za raznovrsne tipove rekreacije kojima smo ispunili vrijeme uz omiljenu playlistu.

Proljeće je u punom tijeku, a to znači da će nas se veliki broj aktivirati nakon zimskog sna. Svatko ima ima svoju vrstu rekreacije koja mu odgovara, a pritom želi ponijeti glazbu sa sobom bilo da ga uzdigne, smiri ili pak nadahne.

 

Philips Native 3

Ulovili smo lijep proljetni dan za lagani jogging po Jarunu uz omiljenu glazbu, iako nas je samo dva dana ranije snijeg natjerao na intenzivan trening u teretani. Izveli smo tri modela Philipsovih slušalica iz GO serije, koje su namijenjene raznolikoj publici i isprobali ih u najčešćim tipovima sportskih aktivnosti. Vjerujemo da će razni korisnici pronaći idealan headset za implementaciju u svoj rekreacijski život čime god se bavili.

 

Philips Native 1 9

 

Joggiranje uz Philips TAA6606

Ove slušalice pokazale su se savršenima za korištenje dok ste na otvorenom i želite zadržati zvukove okoline bez obzira što puštali s mobitela. Sam “zvučnik” naslanja se na lice tik do uha, a ušna šupljina ostaje slobodna.

 

Philips Native 1 14

Iako do ljetnih vrućina ima još vremena, već sad smo bili zahvalni na dizajnu koji ušnu šupljinu ostavlja otvorenom i tako uvelike smanjuje znojenje i nakupljanje topline, pogotovo kada se bavite napornim aerobnim treningom. Jednom kada se naviknete na slušalice cijeniti ćete njihove dodatne funkcije poput rasvjete sa stražnje strane.

 

Philips Native 1 3

U aplikaciji za mobitel poigrali smo se funkcijama koje nude i naravno odmah pojačali duboke tonove. Primijetili smo da ako ste dio prometa, bolje je ostaviti duboke tonove umjerenima kako biste imali optimalnu osviještenost oko sebe. Ovaj model TAA6606 ima i dodatnu funkciju rasvjete koja će biti posebno praktična onima koji vole večernju rekreaciju, kako bi bili vidljivi i izbjegli nezgode. Mi smo u akciji bili po danu, čak je i tada bilo primjetno treptanje rasvjete.

 

Philips Native 1 17

Lampice imaju tri razine osvjetljenja, od treptanja do konstantne rasvjete. Straga su povezane gumiranom trakom od titana koja osigurava čvrsto držanje na licu i konstantan pritisak drivera. Kada smo završili s vježbanjem, slušalice smo jednostavno isprali pod vodom.

 

Dinamično vježbanje uz Philips TAA4216

Kada se jednostavno želite isključiti i utonuti u svijet glazbe, bilo u teretani, u prirodi, tijekom obavljanja kućanskih poslova ili u prometu kada buka nadjača glazbu, ove slušalice će biti idealne za vas. Riječ je o slušalicama koje idu na uši, no kompaktan dizajn neće vam kompletno prekriti uho, već će se na njega nasloniti, a sigurno ostaju na glavi u što smo se i sami uvjerili.

 

Philips Native 1

Ono što smo i sami prvo primijetili je da se drže osjetno jače za glavu od većine standardnih modela, zahvaljujući čvrstoj gumenoj traci preko glave, koja ih dodatno fiksira. Cilj ovog dizajna je da vam ostanu na glavi za vrijeme rekreacije, bilo da je riječ o trčanju ili vježbanju u gymu. Više nas je isprobalo slušalice i bez obzira na veličinu glave, ostale su čvrsto na ušima.

 

Philips Native 4

Povezivanje je vrlo jednostavno, iako nisu velikih dimenzija jedno punjenje bilo je dovoljno za cijelo vrijeme dok smo ih testirali. Baterija može potrajati i do 35 sati. Lagano se preklapaju za kompaktno nošenje u torbi, a imaju i IP55 certifikat te ih je moguće isprati pod vodom, dok se navlake mogu skinuti i odvojeno oprati.

Slušalice TAA4216 u jastučićima imaju i rashladnog gela kako bi se minimiziralo nakupljanje topline za vrijeme vježbanja. Ako, kao i mi, često nosite gaming slušalice, dobro znate koliko će ovi dodaci značiti za vrijeme vježbanja.

 

Philips Native 1 4

Mi smo s ovim slušalicama išli u teretanu te ih isprobali kroz razne vježbe. Primjerice dok smo radili plank slušalice se nisu pomaknule. Vježbanje na orbitreku, ergometru, trčanje na traci, joggiranje, pa i skakanje preko vijače ih nisu skinuli s glave. Ako ste ljubitelji glasnije glazbe i punoće zvuka dok vježbate, ovo je svakako model za vas.

 

S Philips TAA7306 u teretanu i na jogu

Naoko standardne “True Wireless” slušalice ipak nude nešto više. Kada smo ih otvorili odmah nam je za oko zapeo set dodataka koje dobivate uz same slušalice. Dok dolaze sa standardnom kutijom za punjenje, dobivate dodatnu mesh torbicu za čuvanje kao i karabiner za lakše držanje pri ruci kada ste vani.

 

Philips Native 5

Tu ćete naći i dvije verzije silikonskih nastavaka za bolje držanje za vrijeme rekreacije. Dok slušalice imaj standardni in-ear dizajn na koji smo već navikli, za vrijeme aktivnosti ipak trebate veće osiguranje da vam one ne bi ispale. Mi smo ove slušalice isprobali vježbanjem u teretani i pri istezanju uz par joga vježbi.

 

Philips Native 1 2

Obično različiti položaji tijela mogu uzrokovati ispadanje klasičnih TWS slušalica,no Philips TAA7306 s pomoćnim silikonskim krilom ostale su fiksirane. Zagrijavali smo se na traci za trčanje, a slušalice bez problema ostaju u uhu. Možete ih nositi i na dulje avanture s trajanjem baterije do 24 sata, kada uključite i bateriju kutijice punjača.

Same slušalice dolaze s dodatnom funkcijom integriranom u svoj dizajn, a to je mogućnost mjerenja otkucaja srca za vrijeme vježbanja. Već je dobro poznato da zapešće nije idealno mjesto za mjerenje pulsa te da je upravo područje oko uha gdje puno krvi prolazi blizu kože jedno od najboljih lokacija za jerenje otkucaja.

 

Philips Native 2

 

Slušalice mogu podatke slati Philips aplikaciji ili pak direktno podržanim aplikacijama treće strane. Nakon vježbe i ove slušalice smo vrlo lagano prošli vodom kako bi bile svježe i čiste za slijedeću avanturu. Dodatno, u kućište je ugrađeno UV svjetlo koje će se upaliti kada ih pospremite te se rješava do 99% bakterija prije slijedećeg korištenja, što je dosta bitno ako ste aktivni i puno se znojite.

 

Mi imamo favorita. A vi?

Jednom kada smo skupili sva iskustva kroz vježbanje s pojedinim modelom i korištenjem u svakodnevnim aktivnostima, lagano je uočiti za kojem tipu rekreacije je koji model namijenjen, no i kojem životnom stilu i preferencijama pojedinca bi koji model mogao odgovarati.

Možda se želite prošetati, uz lagani jogging popratiti omiljeni podcast ili poslušati neku zanimljivu novost, za sve oblike audio sadržaja i osobne preferencije postoje raznolika rješenja slušalica.

Mi smo sa sva tri model Philips GO serije prošli najčešće oblike vježbanja od anaerobnog vježbanja u teretani do laganog proljetnog jogginga i bicikliranja po gradu, svatko je našao favorita u ponudi. Koji model je vaš match?

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Otkrij koji model slušalica je idealan za tebe - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.