TCL u pohodu na tržište - 5.0 out of 5 based on 1 vote
TCL u pohodu na tržište

TCL u pohodu na tržište

Ove godine uoči MWC sajma TCL je predstavio čitav niz proizvoda za 2022. godinu kojima želi osvojiti segment cjenovno pristupačnih uređaja.

Predstavljen je veći broj gadgeta, od kojih su naravno najviše pažnje privukli novi mobiteli s lepezom featurea po atraktivnim cijenama, a svi se mogu pronaći pod serijom TCL 30. Svi donose atraktivne funkcije te je TCL vodio računa kako bi glavna kamera uvijek nudila dobre fotografije bez obzira na cijenu.

 

IMG 20220227 163344792

Osim mobitela tu su i novi 10-inčni tableti u 4G i 5G varijanti koji u svakoj situaciji osiguravaju konstantnu vezu s internetom. Na kraju je tu i nekoliko zanimljivih dodataka, a najzanimljivije su bile naočale koje zapravo projiciraju velik zaslon unutar „naočala” te korisniku nude pogled na ekvivalent 140” zaslona. Za kraj, za oko nam je zapeo i novi TCL BOOK 14 GO laptop koji cijenom i featureima cilja studensku populaciju te je solidan i za home office zadatke.

 

TCL 30 serija mobitela

TCL-ova serija 30 dolazi u čak pet varijanti sa značajkama koje se fokusiraju na različite skupine potencijalnih kupaca, ovisno o tome želite li dobre kamere, zaslon, performanse ili pak najnoviju 5G povezivost. Najlakše ih je podijeliti u dvije skupine: prvu s TCL 30, TCL 30+ i TCL 30 5G kao više high-end ponudom u seriji te drugu s TCL 30 SE i TCL 30 E kao starter mobitelima koji i dalje nude solidne feature.

TCL 30 je standardna verzija koja nudi solidne specifikacije po atraktivnoj cijeni. Dobivate Helio G37 čipset s osam Cortex-A53 štedljivih jezgri u dvije grupe po četiri jezgre koje će uz bateriju od 5.010 mAh bez problema potrajati i do dva dana korištenja. Mobitel dolazi s potpunim Android 12 sustavom te koristi TCL UI 4.0 kao standardan izgled sustava, a kako bi sve radilo bez kočenja tu su 4 GB radne memorije sa 64 GB pohrane koje možete proširiti MicroSD karticom.

Izvana imamo velik 6,7-inčni AMOLED zaslon FullHD+ rezolucije i visoke svjetline s izrezom na vrhu za selfie kameru. Selfie kamera ima 8 megapiksela, a podržava HDR slikanje i FullHD video snimanje. Straga imamo opcije s dvije boje, a glavni fokus je na kameri s obzirom na to da se radi o 50-megapikselnom senzoru koji koristi i PDAF za fokusiranje i podržava HDR slikanje.

Tu su i dvije sekundarne kamere s po 2 megapiksela, jedna za macro slikanje, a druga za računanje dubine kod naprednih načina slikanja i dobivanja „bokeh” efekta kod portreta. Mobitel je pogodan i za multimediju jer koristi dva zvučnika za stereo reprodukciju. Uz mobitel dobivate i brzi punjač od 10 W, no može podržati i 18-vatno brzo punjenje.

 

2480 1750 max 5

TCL 30+ model donosi nekoliko ključnih poboljšanja koji će vam svakako olakšati iskustvo. Prije svega, odmah dobivate 18-vatni brzi punjač što je veliki plus s obzirom na veličinu same baterije. Dobivate i veću internu memoriju sa 128 GB pohrane, a poboljšana je i selfie kamera koja, osim veće rezolucije koja iznosi 13 megapiksela, donosi i veći senzor za bolje selfieje koje je lakše slikati jer je i kut gledanja povećan. Izvana, dizajnom ostaje isti kao i standardna verzija 30.

TCL 30 5G predstavlja vrh ponude, a od prijašnjih verzija razlikuje se po novom čipsetu, Mediatekovu Dimensity 700 na 7 nm koji donosi i 5G povezivost. Osim 5G-a, donosi i bolje performanse jer koristi dvije Cortex-A76 jezgre za visoke performanse, kao i šest Cortex-A55 jezgre za štedljivu potrošnju. Ovaj čipset omogućuje i solidan 3D gaming na popularnim naslovima.

TCL 30 SE dolazi s povoljnijom cijenom od standardnog modela 30 te umjesto AMOLED zaslona koristi IPS LCD zaslon HD+ rezolucije. Dobivate zakrivljeno staklo zaslona kako bi bolje sjedio u ruci, a dijagonala zaslona iznosi 6,52”. Kamere ostaju iste kao na skupljem modelu TCL 30 s 50-megapikselnom stražnjom i 8-megapikselnom selfie kamerom.

Koristi Helio G25 čipset sa štedljivim jezgrama za dugotrajan rad na jednom punjenju baterije od 5.000 mAh. Baterija se može puniti s punjačima od 15 W, dok mobitel dolazi s 10-vatnim punjačem. TCL 30 E predstavlja starter mobitel s najpristupačnijom cijenom, a TCL se potrudio straga zadržati istu kameru od 50 MP kao i na ostalim mobitelima u seriji.

Selfie kamera dolazi s 5 MP, dok je sprijeda jedina razlika što staklo zaslona nema zakrivljene rubove (2.5D). Dolazi s 3 GB RAM memorije i 64 GB pohrane s maksimalno 10-vatnim punjenjem koliko i nudi njegov punjač.

 

2480 1750 max 6

 

Tableti i laptop

TCL osim mobitela nudi i nove tablete, a svi dolaze pod Tab 10 brandingom koji označava i njihovu dijagonalu. S 10,1 inčem lagano ga je dulje vrijeme držati, a rubovi su idealne širine za lako primanje bez slučajnih klikova po zaslonu. Osnovni model TCL Tab 10 4G donosi HD+ rezoluciju s IPS zaslonom i Android 11 sustavom, a koristi 3 GB radne memorije i 32 GB pohrane te je idealan za školarce.

Ima i 4G modem tako da u svakom trenutku može biti spojen s internetom. Nakon njega, tu je Tab 10s 5G koji donosi jači čipset, 5G povezivost te FullHD+ zaslon. Memorija je također povećana na 4 GB radne memorije i 64 GB pohrane. Tanji je od standardnog modela, a istovremeno nudi veću bateriju od 8.000 mAh.

 

IMG 20220227 164104504

Na kraju imamo i novi TCL NXTPaper koji preko standardnog IPS zaslona koristi veći broj matiranih slojeva kako bi se riješio odsjaja vanjske rasvjete, značajno smanjio razinu plavog svjetla bez efekta žutila i istovremeno pružio efekt izgleda pravog papira. Donosi veliku bateriju od 8.000 mAh, 64 GB pohrane te 4 GB RAM-a. Podržan je i stylus kako biste po tabletu mogli pisati i crtati, pogotovo kada se uračuna i ovaj atraktivan zaslon.

 

2480 1750 max

Na kraju, tu je i laptop, TCL Book 14 Go koji s 14,1-inčnom dijagonalom zaslona i tankim rubovima donosi lagan i prenosiv laptop metalne konstrukcije, te zahvaljujući Snapdragon 7c procesoru nudi do 12 sati rada na bateriji kao i konstantnu 4G vezu s internetom.

 

IMG 20220227 164723152 HDR

Zajedno s Windows 11 sustavom čini ga idealnim za studente koji svoje zadatke mogu obavljati bilo gdje čak i ako nema struje u blizini. Uz sve to, očekuje se po vrlo atraktivnoj cijeni te dolazi u drugom kvartalu ove godine.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL u pohodu na tržište - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.