Intel Alder Lake platforma više nije problem za DRM u igrama

Intel Alder Lake platforma više nije problem za DRM u igrama

DRM implementacija u nekim igrama prepoznavala je nove E jezgre kao odvojeni sistem te sprječavala lansiranje ili gasila igre na novim procesorima.
DRM iliti Digital Rights Management noviji je način sprječavanja ilegalnog kopiranja i korištenja igara, no već je dobro poznato da svako malo izazove glavobolje korisnicima koji plate punu cijenu za igru. Zadnji takav šok korisnicima bio je da nisu mogli igrati dobar niz popularnih i modernih igara na svojim najnovijim računalima sa 12. generacijom Intelovih Alder Lake procesora.
 
Glavni problem navodno su bile E iliti Efficient jezgre koje procesor koristi za obradu manje zahtjevnih zadataka kako bi glavne jezgre bile fokusirane na primarne zadatke.
Od izlaska nove platforme Intel je zajedno sa proizvođačima matičnih ploča radio na rješenjima kroz BIOS ažuriranja, ali i sa Microsoftom sa ažuriranjima Windowsa 10 i 11 kako bi se svi problemi izgladili, te su sada izjavili da je platforma službeno oslobođena svih poznatih DRM problema na prijavljenim naslovima.
 
Na vama je naravno da updatetate svoje BIOS-e i Windowse kako biste preuzeli sve zakrpe, a ovisno o ploči koju imate u sustavu, potrebno je aktivirati i "Legacy Game Mode" u BIOS-u.
Podsjetimo, nova generacija Intelovih procesora donosi uistinu impresivne performanse kako za gaming tako i za sve ostale zadatke koje mu zadate, bilo da se radi o radu na jednoj ili svim jezgrama.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel Alder Lake platforma više nije problem za DRM u igrama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.