LG predstavio svoj najveći i najmanji OLED na CES-u - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LG predstavio svoj najveći i najmanji OLED na CES-u

LG predstavio svoj najveći i najmanji OLED na CES-u

I na ovogodišnjem CES-u, LG je predstavio novu seriju OLED televizora, a među novitetima se izdvajaju veličine.

Korejski je lider u OLED tehnologiji predstavio ogromni 97'' i mali 42'' televizor, veličine su to koje nisu dosada bile dostupne s OLED panelima.

Televizori dolaze s petom generacijom A9 procesora koji omogućuje bolji upscale na 4K rezoluciju, poboljšano rasipanje topline i prikaz dubine. Procesor α9 Gen 5 također proširuje mogućnosti AI Sound Pro kako bi pružio realističniji zvuk, omogućavajući ugrađenim zvučnicima televizora da proizvode virtualni 7.1.2 surround zvuk.
Prošle godine predstavljeni novi Evo panel sada će uz G2 modele biti i u C2 OLED televizorima. Pri tome, i dalje će G2 kao high end televizor imati veću maksimalnu svjetlinu, ali će i C2 imati zamjetno bolji prikaz od prošlih serija.

2022 OLED C2 83
LG-eva serija G2 za 2022. godinu predstavlja novi 83-inčni model i prvi OLED model na svijetu od 97 inča koji nadopunjuje 55-, 65- i 77-inčne televizore koji su već u ponudi. Serija LG G2 donosi zanimljiv dizajn sa svojim atraktivnim televizorima Gallery. LG-eva serija C2 nudi najrazličitiji izbor veličina zaslona i to ukupno šest za 2022. godinu: prvi OLED TV na svijetu od 42 inča, idealan za gaming na konzolama i računalima te televizore od 48, 55, 65, 77 i 83 inča.
Z2 serija ima 8K Oled modele od 88 i 77 inča, a tu su još B2 i A2 serije OLED-a.
LG je kod novih televizora upotrijebio u konstrukciji nove kompozitne materijale, pa je sada 65'' C2 gotovo upola lakši od C1 modela.
Za gamere je bitno što svi modeli dolaze s HDMI 2.1 mogućnostima i velikim bandwithom. Moguće je igrati se u 4K pri 120 Hz. Televizori imaju mod niske latencije, promijenjivi fresh rate i podršku za Nvidia G-Sync i AMD FreeSync

Novosti su predstavljene i kod njihove Smart TV platforme, pa webOS 22 uvodi osobne profile kako bi korisnici mogli uživati u prilagođenijem iskustvu gledanja. Sa svakim profilom korisnici mogu postaviti brzi pristup svojim omiljenim streaming uslugama, dobiti prilagođene preporuke sadržaja na temelju povijesti gledanja i primati upozorenja u stvarnom vremenu kako bi bili u tijeku s omiljenim sportskim emisijama. U profile se korisnici mogu prijaviti iz TV preglednika ili s pametnog telefona s NFC Magic Tapom. NFC Magic Tap također se može koristiti za preslikavanje zaslona mobilnog uređaja na LG TV.

2022 QNED99 86

LG također predstavlja proširenu ponudu QNED televizora za 2022. godinu. Uz LG-evu tehnologiju Quantum Dot NanoCell, nova linija nudi reprodukciju sa 100-postotnim volumenom boja. Isporučujući bogate i autentične boje u najsvjetlijim i najtamnijim scenama, LG QNED Mini LED TV donosi veliki kontrast zahvaljujući LG-evoj tehnologiji Precision Dimming. Svi modeli počevši od serije QNED90 certificirani su za 100-postotnu postojanost boja tako da gledatelji svaki put vide istu, visokokvalitetnu sliku, čak i pod različitim kutovima gledanja.9

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.