SK Hynix predstavio HBM3 memoriju - 1.0 out of 5 based on 1 vote
SK Hynix predstavio HBM3 memoriju

SK Hynix predstavio HBM3 memoriju

HBM memorija postala je nešto poznatija u mainstream segmentu kada ju je AMD odlučio implementirati na svoje grafičke kartice.

HBM ima brojne prednosti nad klasičnom radnom memorijom koja se danas masovno koristi, primarno jer zauzima manju fizičku površinu s obzirom na kapacitet te istovremeno nudi potencijano vrlo velike brzine radne memorije.

Najnovija HBM memorija koju je predstavio SK Hynix ima kapacitet od 24 GB po čipu sa teoretskom propusnošću od 819 GB/s. Usporedimo to sa HBM2 memorijom koju je AMD koristio na svojim akrticama, a imala je 8 GB prostora sa 250 GB/s propusnosti.

Tu dolazimo do vrlo jasnog minusa ove tehnologije, a to je značajno viša cijena u usporedbi sa mainstream tehnologijom koja će tako naći i limitiranu implementaciju kada pričamo o mainstream segmentu, no dobro je poznato kako najnoviji procesori imaju značajne limitacije upravo radi količine cache memorije pa se nova HBM3 tehnologija još ima šanse uskoro pojaviti na premium procesorima.

Mali detalj je i taj da organizacija JEDEC koja mora izbaciti standard za HBM3 memoriju još to nije objavila pa je puno detalja oko nove memorije i dalje nepoznato.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

SK Hynix predstavio HBM3 memoriju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.