Entry- level Alcatel 1S 2020 dolazi s velikim ekranom ispod 1000 kuna

Entry- level Alcatel 1S 2020 dolazi s velikim ekranom ispod 1000 kuna

Kod kupovine entry-level telefona jedna od najbitnijih stavki je pouzdanost, a dugovječni Alcatel brand godinama je gradio takvu reputaciju. Alcatel 1S pri europskom je vrhu najprodavanijih pametnih telefona u početnoj kategoriji, a uspješna serija doživjela je i više inačicu koje se razlikuju po godini proizvodnje.

Najvažniji noviteti

Uspješna serija 1S telefona ima veliki ekran od 6,22 inča. Zaslon i dalje ima kapljicu na vrhu u koju je smještena selfie kamera, rubovi sa strane su tanki uz nešto izraženiju „bradu“. S većim ekranom dolazi i drugačiji omjer, pa sada 1S ima 19:9 omjer stranica ekrana što ga približava idealnom postavu za gledanje filmova. Rezolucija ekrana je HD+.

Alcatel1S 2020 03

Alcatel za svoje modele brine i o ažurnosti softvera, pa novi model dolazi s predinstaliranim Android 10 operativnim sustavom. Radi se o nativnoj inačici Androida koja nema pretjeranih nadogradnji proizvođača što omogućuje prepoznatljivo i glatko iskustvo korištenja u svakom trenutku.

Ergonomija i hardver

Alcatel 1S 2020 je kao i njegov prethodnik smješten u plastično kućište koje je na stražnjoj strani s uzorkom radi boljeg prianjanja. Sa stražnje stranice nalazi se sustav od tri kamere i bljeskalice te čitač otiska prsta koji je brz i responzivan.

Dimenzijama je nešto narastao, no debljina mu je ostala gotovo ista, pa telefon i dalje jako dobro leži u ruci, a s masom od 165 grama uklapa se u prosjek telefona ove veličine. Moguće ga je odabrati u više boja.

1S 42720

Telefon pokreće Mediatekov osmojezgreni procesor koji će uz 3 GB radne memorije bez problema vrtjeti sve aplikacije. Telefon dolazi s 32 GB interne memorije. Što se tiče igara, veliki ekran dobar je izbor za najširi krug casual mobilnih igara, a mi smo zaigrali i moderne pucačine poput COD i PUBG koje se isto mogu igrati uz smanjenu kvalitetu vizuala.

alcatel 1s igranje

Softver i kamere

Tri su kamere na stražnjoj strani, pri čemu je glavna kamera 13 megapikselna širokokutna PDAF kamera, kojoj u pomoć stižu 5 MP kamera za dubinsku percepciju i 2 MP makro kamera. Alcatel je poradio na softveru koji sada nudi AI opcije koja na stražnjim kamerama može detektirati niz scena i softver ih prilagođava kako bi bile idealne. Novitet je i Smart Album, odnosno galerija slika koja organizira po vremenu i kategoriji fotke i videe za lakše snalaženje.

Alcatel 1S 2020

Telefon dolazi i s velikom 4000 mAh baterijom koja će biti dovoljna za cijeli dan intenzivnog korištenja.

Od ostalih stvari vrijedi izdvojiti otključavanje telefona s licem, kao drugu biometrijsku opciju uz senzor otključavanja prstom straga. Alcatel 1S 2020 ima i dediciranu tipku za pozivanje Google asistenta, što je bitno ako ste ljubitelj glasovnih naredbi i drugih opcija pametnog asistenta.

Zaključak

Ukupno se radi o sposobnom entry-level telefonu koji za pristupačnu cijenu daje kompetentan hardver, standardno veliki ekran, bateriju za cijeli dan korištenja i solidne mogućnosti kamera koje rade uz AI pomoć. Alcatel 1S je namijenjen korisnicima kojima treba pouzdan i pristupačan uređaj, idealan je kao prvi telefon jer ima većinu opcija uz vrlo povoljnu cijenu ili za starije osobe kojima treba veliki ekran i vrlo dobar pristup svim funkcionalnostima koje se očekuju od pametnog telefona. Izuzetno povoljnu ponudu za ovakav telefon ispod 1000 kuna moguće je potražiti u trgovini, a telefon je i u ponudi Hrvatskog Telekoma.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Entry- level Alcatel 1S 2020 dolazi s velikim ekranom ispod 1000 kuna - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.