Xiaomi vjerojatno prvi sa novim Samsungovim 192 MP senzorom

Xiaomi vjerojatno prvi sa novim Samsungovim 192 MP senzorom

Kao i od prvog puta kada je Samsung (u suradnji s Xiaomijem) izbacio svoje 108 MP kamere, xiaomi i nove modele prvi izbacuje u svoj mobitel.

Xiaomi je do sada uvijek prvi imao Samsungove nove visokopikselne senzore, a izgleda kako se ta tradicija nastavlja i za najnoviji 192 megapikselni senzor. Samsung je već prije najavio plan da želi dostići 500 MP senzor, tako da smo ovakav napredak mogli očekivati.

Kao i do sada, dok se može uzeti slika cijelog senzora, ideja je da se susjedni pikseli spajaju u jedan veliki piksel kako bi se dobile vrhunske performanse u zahtjevnim mračnim uvjetima, jer površina piksela direktno utječe na "hvatanje" svjetline okoliša.

Trenutni 108 MP senzori tako povezuju susjednih 9 piksela kako bi dobili 12 megapikselnu sliku. Novi 192 megapikselni senzor navodno će povezivati 16 susjednih piksela kako bi ponovno dobio 12 megapikselnu sliku, no mogao povećati broj piksela prema potrebi.

Osim novog senzora, Xiaomi bi u svoje flagship mobitele mogao staviti i najnoviji Snapdragon 895 SoC koji također izlazi krajem godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.