Intel je predstavio performance verziju svojih Tiger Lake procesora za laptope

Intel je predstavio performance verziju svojih Tiger Lake procesora za laptope

Nakon što je ranije ove godine predstavljena low-power verzija 11. genracije Intel procesora pod nazivom Tiger Lake, napokon je došlo vrijeme i za ozbiljne high performance mobilne verzije.

Intel je do sada za high-performance "H" modele koristio 14 nm proces, no od sada se i ovi procesori napokon tiskaju na 10 nm procesu. Intel je predstavio niz procesora impresivnih performansi, te je istaknuo prosječno unaprjeđenje u brzinama od 19%.

Predstavljeno je 8 procesora, 5 u "Consumer" segmentu, te tri u "Commercial" segmentu. Tu su i dvije Xeon verzije za specifičnu ponudu. Najbolji procesor, i9-11980HK dolazi sa 8 jezgri i 16 threadova te nudi više načina rada. Boost radi na 5 GHz s dvije jegre, dok se osnovne brzine svih jezgri dijele na 2,6 GHz ako je procesor postavljen na 45 W TDP, ili 3,3 GHz ako je procesor na 65 W TDP.

 

Intel 11 H

Ostali procesori svi rade na 35 - 45 W te koriste 6/12 jezgri u i5 konfiguracijama, te 8/16 jezgri u i7 i i9 konfiguracijama. Svi podržavaju DDR4-3200 RAM memoriju (ne LPDDR4), a imaju i istu Intel Xe-LP grafičku komponentu sa 32 EU jedinice. 

Za kraj, zanimljivi su i benchmarci koje je Intel predstavio. U usporedbi sa AMD-ovim flagship Ryzen 9 5900HX procesorom, Intelov i9 flagship 11980HK je brži za solidnih 20% u igrama, razlika koja je vrlo impresivna te ponovno izaziva AMD na nove revolucije u dizajnu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel je predstavio performance verziju svojih Tiger Lake procesora za laptope - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.