Nokia europskom tržištu predstavila G i X seriju telefona - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nokia europskom tržištu predstavila G i X seriju telefona

Nokia europskom tržištu predstavila G i X seriju telefona

Nokia G10,G20, X10 i X20 predstavljeni su početkom travnja, a sada je HMD entry i midrange uređaje pokazao i europskom tržištu.

U svojoj prezentaciji Eric Matthes iz HMD-a koji drži Nokia telefone naglasio je da je za kompaniju jako važno da korisnici znaju što dobivaju s imenom, pa je Nokia uvela nove nazive. Nokia G serija predstavlja entry telefone. X serija je korak iznad G serije. Nokia pokušava usvojiti filozofiju "love it, trust it, keep it".

Ekran, cijena i baterija su ključne stavke koje su imali na umu pri predstavljanju nove serije. Nokia G20 fokusira se na dugo trajanje baterije zahvaljujući 5050 mAh bateriji. Telefon inače ima 6,52 inča veliki ekran HD rezolucije, kao i 4GB RAM-a. Pokreće ga Mediatekov Helio G35 čipset. Telefon dolazi s četiri kamere pri čemu glavna kamera ima 48 MP. Nokia je u prezentaciji stavila naglasak na sigurnost, pa je istaknuto da se serveri nalaze u Europi uz trogodišnje osigurane update u sklopu Andorid One programa. Planirana cijena je 1399 kuna. G10 je najpristupačniji telefon koji dolazi s cijenom od 1099 kuna.
Tu je i dalje velika baterija od 5005 mAh, MTK Helio G25 procesor te kombinacijom od 4/32 GB memorije. Velika baterija i novi Android 11 uz osigurani update, glavne su značajke entry level telefona.

Nokia X20 1
Nokia X20 i X10 novi su midrange telefoni iz koji donose Zeiss optiku. Baterija je nešto manja, ali i dalje velikog kapaciteta od 4470 mAh. Pokreće ih Qualcomm Snapdragon 480 5G procesor, a tu je i četverostruka kamera s glavnim senzorom od 64 MP. Dual Sight opcija može aktivirati dvije kamere odjednom za zanimljive nove načine snimanja. X10 ima 4 ili 6 za razliku od 6/8 GB radne memorije kod X20, te nešto slabiju glavnu kameru od 48 MP. Cijena X10 telefona je 2499 kuna, a X20 2899 kuna za hrvatsko tržište. Nokia X20 inače već se nalazi u rukama naših Vidilabovaca, pa ćemo uskoro imati i detaljnu recenziju.
X serija donosi trogodišnju garanciju, softverske nadogradnje i mjesečne sigurnosne nadogradnje. U paketu dolazi i zaštitna maska koja se u potpunosti može reciklirati.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nokia europskom tržištu predstavila G i X seriju telefona - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.