AMD 4700S Desktop APU su XBox Series X čipovi u Mini PC računalima

AMD 4700S Desktop APU su XBox Series X čipovi u Mini PC računalima

Izgleda kako su XBox Series X čipseti koji na neki način nisu završili u konzolama našli svoj put do računala u obliku Ryzen 4700S sustava.

AMD Ryzen 4700S je sustav baziran na ZEN2 arhitekturi, te se prodaje zajedno sa matičnom pločom i memorijom. Riječ je o procesoru sa osam jezgri i 16 threada koji imaju 12 MP cache memorije i brzinu do 4 GHz.

Malen detalj je isključena integrirana grafička komponenta, što je vjerojatno i razlog zašto ovi primjerci nisu završili u samim konzolama. No, na ploči ostaje 16 GB GDDR6 memorije, a dodan joj je PCIe utor, kao i izlazi sa stražnje strane pa po tome nije jednaka XBox ploči.

 

amd 4700s 2

Procesori su se našli u gotovim računalima na kineskim online dućanima, te dolaze sa RX 550 eksternom grafičkom karticom koja sada već ima preko 4 godine starosti, te joj ne treba eksterno napajanje. Specifikacije specifičnog mini-PC sustava naglašavaju i 200 W napajanje pa nema puno prostora za upgrade, no vjerojatno se može i zamijeniti.

Na kraju tu je i cijena od oko 750 USD za gotov sustav što je ipak usporedno sa klasičnijim sustavima pa je teško reći hoće li se ovi sustavi uspješno prodavati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD 4700S Desktop APU su XBox Series X čipovi u Mini PC računalima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.