Samsung uskoro donosi novi 200 megapikselni senzor na mobitele, Xiaomi će ga prvi koristiti

Samsung uskoro donosi novi 200 megapikselni senzor na mobitele, Xiaomi će ga prvi koristiti

Samsung je puno više od samo brenda mobitela s obzirom da proizvode i ključne komponente za druge proizvođače.

Dok sada već značajan broj mobitela raznih brendova koristi Samsungove 108 megapikselne senzore, oni već postoje u tri generacije te izgleda kako je Samsung spreman prijeći na novi izazov. On dolazi u obliku novog 200-megapikselnog senzora, a prema prvim najavama izgleda kako će Xiaomi, kako je to bilo i sa 108 MP senzorom, biti prvi koji će ga imati u svom mobitelu.

Trenutni 108 MP senzor ima većinu pojedinog piksela od 0.8µm te za standardne fotografije povezuje 9 susjednih piksela u jedan veliki koji upija puno više svijetlosti te tako nudi bolje performanse u zahtjevnim uvjetima. Novi 200 MP senzor trebao bi imati pojedini piksel veličine 0.64µm što znači da bi ukupna veličina senzora ponovno trebala narasti.

 

Za sada se priča o povezivanju četiri susjedna piksela za 50 MP slike, no lako je moguće da će kao i trenutni senzor biti povezano više susjednih piksela, njih čak 16 kako bi se ponovno dobila 12,5 MP slika, rezolucija koja se pokazala idealna za trenutnu tehnologiju mobitela kao i društvenih mreža. 

Novi senzor će zasigurno donijeti i bolje fotografije, no zanima nas i kako će se Samsung nositi sa značajnim minusima velikih senzora, od dugog trajanja samog fotografiranja do zamućivanja rubova slike kada želite slikati nešto iz blizine poput lista papira.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung uskoro donosi novi 200 megapikselni senzor na mobitele, Xiaomi će ga prvi koristiti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.