Procurili detalji o novoj Nvidia CMP 40HX grafičkoj kartici za kopanje kriptovaluta

Procurili detalji o novoj Nvidia CMP 40HX grafičkoj kartici za kopanje kriptovaluta

Nakon što su na scenu nastupile CMP 30HX grafičke kartice od Nvidije, sada polako sve više slušamo o jačoj, CMP 40HX verziji.

CMP 40HX kartica već je trebala biti u prodaji, no kao i sa ostalim hardverom došlo je do kašnjenja pa su tako kartice navodno tek na testiranjima kod Nvidijinih partnera. Leak upravo dolazi s jednog testiranja u obliku slike zaslona koji nam nudi zanimljive detalje o performansama.

Prvo, ova kartica koristi Turing TU106-100 GPU i 8 GB GDDR6 memorije koja je vrlo bitna za kopanje dobrog dijela kriptovaluta. Bitni detalji su Nvidjine reklamirane performanse od 36 MH/s pri potrošnji od 185 W. 

 

ASUS CMP 40HX Mining Hash Rate

No, sa malo kalibracije izgleda kako se kartice mogu postaviti da kopaju i do 43,5 MH/s u prosijeku i to pri potrošnji energije od 135 W kopanjem Ethereuma. Podsjetimo se, Ethereum za kopanje specifično najviše koristi radnu memoriju grafičkih kartica, pa se sam čip može undervoltati i usporiti bez utjecaja na konačne performanse, a očito se memorija može dodatno ubrzati za značajan boost u kopanju.

Cijene ovih kartica trebale bi biti oko 700 USD u idealnom okruženju, dok CMP 30X koštaju oko 600 USD. Točan datum izlaska novih kartica još nije poznat.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Procurili detalji o novoj Nvidia CMP 40HX grafičkoj kartici za kopanje kriptovaluta - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.