DDR5 memorija sve je bliže mainstream korisnicima, keksi od 64 GB već ove godine

DDR5 memorija sve je bliže mainstream korisnicima, keksi od 64 GB već ove godine

Polako dolazi vrijeme ponovnog prelaska na novi standard radne memorije, točnije DDR5. Očekuju nas brojne nove prednosti, te naravno i sočne cijene.

DDR5 moduli su prema informacijama raznih publikacija već u proizvodnji, a specifikacije bi nas i te kako trebale razveseliti. Ipak se radi o novom standardu koji značajno podiže brzinu radne memorije, kao i količinu prostora po keksu, sve uz manju potrošnju energije.

DDR5 prema standardu dolazi s radnim taktom od 4.800 MHz do 6.400 MHz koji su standardni za novu generaciju, a očekujemo i značajno brže taktove sa overclockanim memorijama kako će vrijeme prolaziti. 

 

ddr5

Za ovu godinu očekuju se moduli od 16 i 32 GB, dok bi veći kapaciteti od 64 GB trebali na tržište doći krajem godine, uz premium cijenu naravno. Kasnije, 2022. i nadalje očekujemo module preko 64 GB, a najavljeni su i 128 GB keksi za mainstream segment. 

Gaming segment, prema nekim izvješćima može očekivati brzine i preko 10 GHz kod poznatijih brendova, no rane cijene sigurno će biti... zanimljive.

Sve ovo dolazi zajedno s najavom kako će Intelova Alder Lake platforma podržavati DDR5 memoriju, a vjerujemo da ni AMD neće puno razmišljati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DDR5 memorija sve je bliže mainstream korisnicima, keksi od 64 GB već ove godine - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.