Apple implementira M1 čipset u nove uređaje - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Apple implementira M1 čipset u nove uređaje

Apple implementira M1 čipset u nove uređaje

Apple je imao svoj "Spring Loaded" event i na njemu predstavio i neke dugo iščekivane nove te osvježene uređaje sa svojim M1 čipom. Pogledajmo o čemu je sve bilo riječi.

Ljubičasta verzija iPhonea 12

 

iPhone 1

Kako i sam naziv govori, riječ je o standardnom iPhoneu 12 koji se sada može dobiti i u ljubičastoj boji što uključuje stražnju stranu, aluminijske rubove kao i ekskluzivne pozadine koje upotpunjuju doživljaj. 

 

Apple AirTags

Nakon što su pregazili Tile brend Bluetooth "tagova" sada izbacuju vlastitu verziju. Riječ je o privjesku čija je ideja da ga stavite uz bitne stvari poput ključeva, te ćete pomoću svog iPhonea točno moći locirati gdje se nalaze, ako ste naravno u Bluetooth daljini. Mobitel će vas usmjeriti gdje tražiti tag, sa upozorenjem na blizinu.

 

Apple 1

Baterija je standardna CR2032 koju sami možete zamijeniti, a trebala bi trajati do godinu dana standardnog rada. 

 

Apple TV 4K

 

Apple TV 1

Nalih Android Box sustavima, ovaj uređaj daje vam Appleov UI za televiziju sa njihovim aplikacijama kao i aplikacijama trećih strana poput Netflixa. Uz uređaj ćete trebati i pretplate za kompletno uživanje, a značajna poboljšanja su 4K@60 fps-a u HDR-u te sustav koristi Apple A12 Bionic sustav. Najveću prednost vidjeti će korisnici ostatka Apple ekosustava zahvaljujući boljoj integraciji sa Apple iPhoneima. 

 

Novi iMac sa M1 sustavom

Standardna iMac AiO stolna računala dobila su upgrade u obliku novog puno tanjeg dizajna, kako debljine sustava tako i stanjivanja rubova. iMac je narastao sa 21,5" na 24", te nudi odličan 4,5K monitor. Ostaje samo zadebljanje ispod zaslona u koje se smjestio dio hardvera, uključujući i zvučnike. 

 

iMac 1

Sada dolaze sa M1 čipom koji se pokazao idealan za rad prosječnih korisnika koji će gotovo instantno obavljati sve zadatke bez zastajkivanja, a dolazi i sa poboljšanom FullHD kamerom za videopozive. 

Sustav dolazi u dvije varijante s obzirom na GPU performanse, a imate na izbor i različite opcije pohrane kao i radne memorije. Generalan savjet za sada je da se izbjegne osnovna verzija sustava radi inferiornih detalja.

 

Novi iPad Pro

iPad Pro dobio je potpuno nov zaslon koji dolazi u 12,9 inčnoj dijagonali. Dolazi sa raznim verzijama pohrane, do 2 TB, a ima i opciju za 5G mrežu. Donosi već nam poznati M1 čipset sa impresivnim performansama i širokom podrškom aplikacija.

 

iPad 1

Najbitniji detalj svakako je novi zaslon, a riječ je o novom IPS zaslonu koji ima novo pozadinsko osvjetljenje u obliku čak 10.000 individualnih LED-ica koje imaju snagu osvjetliti zaslon sa 1000 nitsa svjetline, ili 1.600 nitsa na manjoj površini kod HDR sadržaja.

Ova tehnologija nalik je onoj koju koriste premium televizori, mahom QLED modeli koji mogu tako pojačati zone osvjetljenja kako bi povećali kontrast. Naravno, sa 10.000 Mini LED-ica, Appleov zaslon imati će daleko veću granuliranost, a time i kvalitetu prikaza.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple implementira M1 čipset u nove uređaje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.