Apple potvrdio novi event za 20. travnja, stižu novi iMac, iPad Pro i mini

Apple potvrdio novi event za 20. travnja, stižu novi iMac, iPad Pro i mini

U svijetu bez uobičajenih konferencija uživo, Apple i brojni drugi proizvođači intenzivirali su svoje launch evente, pa će tako div iz Cupertina održati novo predstavljanje proizvoda 20. travnja.

Događaj pod nazivom „Spring Loaded“ implicira da će se predstaviti mnoštvo noviteta. Prema dosadašnjim nagađanjima očekuje se pokazivanje novih iPad Pro modela, AirPods slušalica, ali i novog desktop modela.

Apple bi prema nagađanjima trebao predstaviti nova iMac destkop računala. Nakon prošlogodišnjih All-in-One modela s desetom generacijom Intel procesora sada se očekuju modeli slični skupom Pro Display XDR monitoru i s Apple Silicon čipsetom baziranom na ARM arhitekturi prvi put predstavljenima prošle godine u Macbook Air i Pro modelima.

Od novih iPad Pro modela ne očekuje se novi dizajn, a najbitnija nadogradnja dogodit će se u vjerojatnom mini-LED ekranu s višom razinom svjetline, boljim prikazom crne i posljedično većim kontrastom. Također bi Pro tablet trebao dobiti jači A14X čipset te vjerojatno podršku za 5G.

Dizajn bi nakon skoro devet godina trebao zato dobiti iPad mini i to u vidu većeg zaslona oko 8 inča. Od ostalih tablet noviteta, moguće je da će se predstaviti i novi 10,2 inčni obični iPad. Apple je imenom svog događanja nagovijestio veći broj noviteta, a od onih o kojima je procurilo manje podataka mogli bi očekivati AirTags za praćenje lokacije i iako malo vjerojatno, novi iPhone SE.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.